Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Την Αγία Ειρήνη εορτάζει η Νέα Κίος στην Αργολίδα

ΒΙΝΤΕΟ: Την Αγία Ειρήνη εορτάζει η Νέα Κίος στην Αργολίδα

Την Αγία Ειρήνη τη Μεγαλομάρτυρα εορτάζει η Νέα Κίος στο Δήμο Άργους Μυκηνών με Εσπερινό που τελέστηκε χθες παραμονή της εορτής χοροστατούντων των Μητροπολιτών Άρτης Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και Αργολίδας Νεκταρίου

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε, παρουσία πολλών πιστών, περιφορά της Εικόνας

Παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, κ. Δημήτρης Καμπόσος, οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κων/νος Μπέγκος ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Βασίλης Σιδέρης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι από την αυτοδιοίκηση.

Η Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς έζησε μέχρι τον 4ο αιώνα. Ήταν από τη Μαγεδών, κόρη του τοπικού άρχοντα Λικινίου.

Το αρχικό όνομά της ήταν Πηνελόπη. Όταν όμως ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό βαπτίσθηκε Ειρήνη. Η χριστιανική παράδοση αναφέρει πως ήταν εξαιρετικής ομορφιάς και μόρφωσης και με ιδιαίτερη ευφράδεια και έντονο θρησκευτικό ζήλο. Ανέλαβε ιεραποστολικά καθήκοντα στη Περσία επί Σαπώρ Α΄ όπου και υπέστη μεγάλη καταδίωξη.

Τελικά η Ειρήνη κατέφυγε στην Έφεσο συνεχίζοντας να διδάσκει με ακόμη εντονότερο ζήλο και με λαμπρά αποτελέσματα ως το θάνατό της που έλαβε χώρα στην ίδια πόλη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανακήρυξε την Ειρήνη Αγία και Μεγαλομάρτυρα και όρισε να τιμάται η μνήμη της στις 5 Μαΐου κατ΄ έτος.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ