Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΟ καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς – Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή και την Δευτέρα, ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για το Σάββατο, η ΕΜΥ προβλέπει, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3-4 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, δε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στα βόρεια, τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες σε όλες τις περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ στην Θεσσαλία οι νεφώσεις θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και στο Ιόνιο και στη δυτική και στη νότια Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί και πρόσκαιρα ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν θα ξεπεράσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα (αργία Πρωτομαγιάς)

Για την Δευτέρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, αρχικά στα δυτικά, στα κεντρικά και στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ