Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας στην Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού...

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας στην Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ) με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και των Εκλεκτόρων στον ΠΙΣ.

Παρευρέθηκαν με τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Υγείας κ. Α. Πλεύρης και δια ζώσης η αναπληρώτρια υπουργός κα Α. Γκάγκα. Από τον ΙΣΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Κ. Κατσαρός, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γ. Δωροβίνης, οι Εκλέκτορες στον ΠΙΣ κ. Γ. Μούκας και κ. Π. Κωστάκης.

Ο υπουργός κ. Πλεύρης κατά την τοποθέτησή του δεσμεύτηκε ενώπιον των μελών της Γενικής Συνέλευσης ότι θα αφαιρέσει από το υπό κατάθεση νομοσχέδιο τη ρύθμιση που εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στους ειδικούς ιατρούς(gatekeeping) καθώς και την εφημέρευση των πιστοποιημένων ιατρών στην ΗΔΙΚΑ. Η κα Γκάγκα αναφέρθηκε στον επανασχεδιασμό της εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας στην εισήγησή του υπέβαλε τις θέσεις του Συλλόγου, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι:

-Ελεύθερη επιλογή ιατρού

-Ίσα δικαιώματα στην περίθαλψη για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την ασφαλιστική ικανότητα

-Νέος υγειονομικός χάρτης με συμμετοχή μόνο των αρμόδιων επιστημονικών φορέων και αιτιολόγηση όλων των υπουργικών αποφάσεων

-Προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

-Αύξηση μισθολογίου στους ιατρούς ΕΣΥ και αυτοτελής φορολόγηση εφημεριών

-Αυξημένη μοριοδότηση των υπηρετούντων Επικουρικών Ιατρών, με στόχο την μονιμοποίησή τους

-Σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον ΕΟΠΥΥ και απαλλαγή των εργαστηρίων από claw back και rebate

-Κάθε ιατρός θα πρέπει να έχει δικαίωμα πιστοποίησης στην ΗΔΙΚΑ χωρίς προϋποθέσεις

-Παράταση του διαλόγου για το νέο νομοσχέδιο

Αναμένοντας τις τελικές διορθώσεις του νομοσχεδίου, ο ΙΣΑ θα έχει πάντα στόχο την αναβάθμιση των παροχών δημόσιας υγείας στους συμπολίτες μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ