Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤριήμερη Επιστημονική ημερίδα και συνέδριο στην Νέα Επίδαυρο και στον Αρχαιολογικό χώρο...

Τριήμερη Επιστημονική ημερίδα και συνέδριο στην Νέα Επίδαυρο και στον Αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου με συνέργειες και συνεργασίες προσπαθεί να αναδείξει την πλούσια και σημαντική ιστορία του.

Για το λόγο αυτό υποστηρίζει την Επιστημονική ημερίδα και το συνέδριο με τίτλο «Η διαπάλη παράδοσης και νεωτερικότητας και το Σύνταγμα υπό το “κράτος” της Επανάστασης του 1821» το οποίο θα διεξαχθεί από 28 έως και 30 Απριλίου 2022 εντασσόμενο στη δράση «Επιστήμη και Κοινωνία» «200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ)

Την Πέμπτη 28 Απριλίου, στη Νέα Επίδαυρο και συγκεκριμένα στο «Συνεδριακό Κέντρο» (πλατεία της Α΄ Εθνοσυνέλευσης), από τις 12:00 έως τις 20:00, θα λάβει χώρα ημερίδα με τίτλο: «Σύνταγμα, θεσμοί και κοινωνία στην επαναστατημένη Ελλάδα>>.

Την Παρασκευή 29 Απριλίου θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο στη Νέα Επίδαυρο το κοινό μεταπτυχιακό σεμινάριο Συνταγματικού Δικαίου των φοιτητών και φοιτητριών των Νομικών Σχολών ΑΠΘ και ΕΚΠΑ. 

Το Σάββατο 30 Απριλίου, στον χώρο του Ξενία, στον Αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου (στο Λυγουριό), από τις 10πμ έως τις 7μμ, θα λάβει χώρα Συνέδριο με τίτλο: «Μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας: όψεις του πρώιμου συνταγματισμού και διοικητικό σύστημα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Κοσμήτορας Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Παναγιώτης Γκλαβίνης και ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης.

Τις συζητήσεις θα συντονίσουν οι Κώστας Μαυριάς, Ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Πρόεδρος ΑΣΕΠ και Παναγιώτης Γκλαβίνης, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στο συνέδριο είναι οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, πρ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ήβη Μαυρομούστακου, Καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σύμβουλος ΑΣΕΠ, Νικόλαος Παπασπύρου, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αριστείδης Χαντζής, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ, Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, Βασιλική Χρήστου Επ. Kαθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και Κώστας Χρυσόγονος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, πρ. Ευρωβουλευτής.

Από την ομάδα έργου ΔιαΠαΝτοΣ.21 εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι Λίνα Παπαδοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Απόστολος Παπατόλιας, Διδάκτωρ Παν. Paris X – Nanterre, Σύμβουλος ΑΣΕΠ, Μιχάλης Τσαπόγας, Διδάκτωρ Παν. Μονάχου και ο Παναγιώτης Τσάφος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Θα συμμετάσχουν οι διδάσκοντες Καθηγητές και Καθηγήτριες των δύο Σχολών, οι Γιάννης Δρόσος, Σπύρος Βλαχόπουλος, Βασιλική Χρήστου και Νίκος Παπασπύρου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, και οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Χρυσόγονος, Παναγιώτης Μαντζούφας και Λίνα Παπαδοπούλου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τόσο η ημερίδα όσο και το συνέδριο είναι ανοικτά στο ενδιαφερόμενο κοινό.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ