Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ1η Κινητικότητα ERASMUS+ στο εξωτερικό του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου

1η Κινητικότητα ERASMUS+ στο εξωτερικό του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου

Το διάστημα 3-9 Απριλίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε, μετά από τη λήξη των σχετικών με την πανδημία περιορισμών, την πρώτη κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ & Αρχαίοι δρόμοι – οδοί του μέλλοντος& στο
οποίο συμμετέχουν σχολεία από πέντε ακόμα ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σερβία και Πολωνία).

Το πρώτο ταξίδι πραγματοποιήθηκε στην ισπανική πόλη Badajoz (Εξτρεμαδούρα). Στη διάρκεια του προγράμματος οι δύο μαθητές και οι δύο μαθήτριες του σχολείου μας φιλοξενήθηκαν από οικογένειες ισπανών συμμαθητών/τριων τους, παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν αναλάβει και συμμετείχαν στην καθημερινότητα του ισπανικού σχολείου.

Το πρόγραμμα ήταν πολύ πλούσιο και περιλάμβανε δραστηριότητες μέσα στο σχολείο (ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό εργαστήριο, εργαστήριο ζωγραφικής, διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων και χρήση εκπαιδευτικών εφαρμογών), ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μεσαιωνικούς-αναγεννησιακούς οικισμούς, επισκέψεις σε μουσεία και χώρους φυσικού κάλλους.

Κορυφαία στιγμή του προγράμματος ήταν ο αγώνας επιχειρηματολογίας μαθητών-εκπροσώπων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, με αντικείμενο την αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Η τελευταία μέρα έκλεισε με γιορταστικές εκδηλώσεις, με χορό και μουσική που μας προσέφεραν οι καθηγητές/τριες και οι μαθητές/τριες του σχολείου.

Η ομάδα επέστρεψε με τις αποσκευές της γεμάτες πολύτιμες εμπειρίες, με τις
καλύτερες εντυπώσεις για τη ζεστασιά και την οργανωτική αρτιότητα του σχολείου
που μας φιλοξένησε και πολλούς νέους ευρωπαίους φίλους. Μέσα από την εμπλοκή
του με το πρόγραμμα ERASMUS+ το σχολείο μας ελπίζει να δώσει την ευκαιρία σε
όσο το δυνατόν περισσότερους/ες μαθητές/τριες μας να μοιραστούν αυτή την τόσο
σημαντική εκπαιδευτική ευρωπαϊκή εμπειρία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ