Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΑΑΔΕ: Μοντέλο «Airbnb» και στις πλατφόρμες delivery για την φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων...

ΑΑΔΕ: Μοντέλο «Airbnb» και στις πλατφόρμες delivery για την φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων εστίασης

Τα τελευταία στοιχεία από τους συνεχείς ελέγχους, που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ, σχετικά με τη φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων εστίασης κατά την παράδοση παραγγελιών, που γίνονται μέσω πλατφόρμες delivery, προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Διοικητή της Αρχής, Γιώργο Πιτσιλή.

Για τον σκοπό αυτό, προσκάλεσε υψηλόβαθμα στελέχη από αυτές τις πλατφόρμες, ώστε να τους ενημερώσει για το πώς μπορεί να γίνει πιο στενή η συνεργασία των δύο πλευρών. Eιδικότερα, συμφωνήθηκε η παροχή στοιχείων από τις πλατφόρμες προς την ΑΑΔΕ σε τριμηνιαία βάση. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν το σύνολο των συναλλαγών, που πραγματοποιούν οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις Horeca μέσω από τις πλατφόρμες.

Με αυτόν τον τρόπο, θα πραγματοποιούνται συχνότερα και τακτικά – και όχι κατά περίπτωση – διασταυρώσεις. Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, στην ουσία, εφαρμόζει και εδώ το  μοντέλο συνεργασίας και παροχής στοιχείων από τις πλατφόρμες διαμοιρασμού (Booking, Airbnb, Vrbo), ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμόρφωση και η διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ