Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΚαιρός με τοπικές βροχές, σκόνη και νοτιάδες σήμερα Πέμπτη

Καιρός με τοπικές βροχές, σκόνη και νοτιάδες σήμερα Πέμπτη

Που και πότε αναμένονται καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Πέμπτη, στα δυτικά και στα βόρεια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, οι οποίοι το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως από τις προμεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί, ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικών διευθύνσεων, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στις Κυκλάδες, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Βαθμιαία από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το μεσημέρι σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στην βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Βαθμιαία από το απόγευμα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων, 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και στα βόρεια, θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου και νησιά τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ