Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΞεκινάει το πρόγραμμα για πρώτη φορά του «Προσωπικού Βοηθού»

Ξεκινάει το πρόγραμμα για πρώτη φορά του «Προσωπικού Βοηθού»

Μια μεγάλη τομή στην πολιτική του κράτους για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία είναι η εισαγωγή για πρώτη φορά του «Προσωπικού Βοηθού».

Πρόκειται για ένα σύγχρονο μέτρο το οποίο εφαρμόζεται ήδη στις πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες και που, μαζί με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, θεσπίσαμε με τον νόμο για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας.
Τα άτομα με αναπηρία, ηλικίας 16 έως 65 ετών, με πιστοποιημένη αναπηρία βάσει γνωμάτευσης ΚΕΠΑ, με συνολικό ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 67%, τα οποία δεν έχουν ατομικό εισόδημα ή έχουν ατομικό εισόδημα που δεν υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο prosopikosvoithos.gov.gr από 14 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2022. Τα 1.000 άτομα των οποίων θα εγκριθεί η αίτησή τους θα μπορούν τα ίδια να επιλέξουν τον Προσωπικό τους Βοηθό, μέσα από το Μητρώο Προσωπικών Βοηθών. Οι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Στόχος είναι η ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των συνανθρώπων μας αυτών. Ο Προσωπικός Βοηθός θα καλείται, για 5-8 ώρες την ημέρα, να τους υποστηρίζει σε μια σειρά από καθημερινές δραστηριότητες, όπως να μαγειρέψουν, να πάνε στο Πανεπιστήμιο ή τη δουλειά τους κ.α. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θέλουμε να υποστηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία στην πράξη! Διότι είναι πάνω από όλα ζήτημα πολιτισμού και συνείδησης!
Κωστής Χατζιδάκης
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ