Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔράση Αγωγής Υγείας “Υγεία και Διατροφή” στα Δημοτικά Σχολεία Δήμου Ναυπλιέων

Δράση Αγωγής Υγείας “Υγεία και Διατροφή” στα Δημοτικά Σχολεία Δήμου Ναυπλιέων

Δράση Αγωγής Υγείας “Υγεία και Διατροφή” στα Δημοτικά Σχολεία Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου

Υλοποιείται στα Δημοτικά Σχολεία Δήμου Ναυπλιέων, η δράση Αγωγής Υγείας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού, η οποία αφορά σε θέματα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Μέχρι και σήμερα το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με εξαιρετική επιτυχία στα παρακάτω σχολεία:

1 ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου, 2 ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου, 3 ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων και της συνεργασίας της ΔΠΕ Αργολίδας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μάρα Ελένης, με το Τμήμα Διαιτολογίας και
Διατροφής του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου. Έχει τίτλο: «Υγεία και Διατροφή» και υλοποιείται από τη Διαιτολόγο του ΓΝ Ναυπλίου – Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής κ. Μήκου Γεωργία.

Η εν λόγω παρέμβαση Αγωγής Υγείας, αφορά στους μαθητές των πρώτων τάξεων, Α΄ Β΄ Γ΄, του Δημοτικού Σχολείου.
Η μεθοδολογία υλοποίησης της δράσης συνίσταται σε Ενημερωτική Παρουσίαση με ppt, που απαντά στα βασικά ερωτήματα: α) Ποια είναι η έννοια της υγιεινής διατροφής; β) Ποιες είναι οι ομάδες των τροφίμων; γ)
Τι πρέπει να περιέχει το καθημερινό πιάτο για να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών ανάλογα με την ηλικία τους; δ) Σημαντικές χρήσιμες συμβουλές για τις βασικές αρχές επιλογής τοπικών και εποχιακών προïόντων, της
κατανάλωσης ποικιλίας φρούτων και λαχανικών, της αναλογίας των ομάδων των τροφών στο καθημερινό πιάτο, της επαρκούς ενυδάτωσης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εκπαιδευτικό αναστοχασμό, προβληματισμό και συζήτηση σχετικά με τις καθημερινές υγιεινές συνήθειες, που πρέπει να υιοθετήσουν οι μαθητές της ηρεμίας κατά την ώρα του φαγητού χωρίς οθόνες και με κλειστή την τηλεόραση, της σημασίας της συγκέντρωσης γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, της αξίας παιχνιδιού και της καθημερινής άσκησης, της μη παράλειψης γευμάτων και ιδιαιτέρως του πρωινού.

Η δράση κλείνει με μια εικαστική και ευχάριστη δραστηριότητα κολάζ με σύνθεση του καθημερινού πιάτου των μαθητών και παρουσίαση στους συμμαθητές τους και στην τάξη.
Η Διευθύντρια Π.Ε. Αργολίδα

Αικατερίνη Χρ. Δουράνου M.Ed.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ