Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΑνοιξιάτικο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 

Ανοιξιάτικο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 

Παρέλαση με ηλιοφάνεια και ζέστη – Περαιτέρω άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία μέχρι το τέλος του μήνα

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 25η Μαρτίου σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Mε ηλιοφάνεια και ζέστη θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου σήμερα, ενώ το διήμερο Σάββατο 26/03 και Κυριακή 27/03 κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι εναλλαγές ηλιοφάνειας και νεφώσεων, καθώς και οι τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Θερμότερη ημέρα του τριημέρου θα είναι η σημερινή, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο 26/03 η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ την Κυριακή 27/03 θα επανέλθει στα σημερινά επίπεδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περαιτέρω άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο καιρός σήμερα

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 21, στην Ήπειρο από 3 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 19 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά, κυρίως στα Δωδεκάνησα, 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-03-2022

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει κατά τόπους τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-03-2022

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ