Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καρακάσης - Μεγάλη η συνεισφορά...

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καρακάσης – Μεγάλη η συνεισφορά του στα πολιτιστικά του Ναυπλίου

Πέθανε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ναυπλίου όπου νοσηλευόταν με πολλαπλά προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό.

Η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, κατόπιν επιθυμίας του εκλιπόντα να φύγει διακριτικά κι αθόρυβα μέσα στην σίγαση του χρόνου.

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Ένας άνθρωπος με ενεργό συμμετοχή και παρουσία στην τοπική κοινωνία από τα χρόνια της παρουσίας του στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Ναυπλίου, επί δημαρχίας Γ. Τσούρνου, όπου συνέβαλε αποφασιστικά στα πολιτιστικά του Ναυπλίου.

Ήταν η “ψυχή” της ΔΕΠΑΝ, ο άνθρωπος που καθιέρωσε το Φεστιβάλ Ναυπλίου, για πολλές άλλες εκδηλωσεις.. Οι εκπομπές του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ναυπλίου όαση πολιτισμού.

Άνθρωπος πνευματικός με καλλιέργεια, χιούμορ, ευγένεια .Πέρασε κάποια χρόνια της ζωής του στο Πολεμικό Ναυτικό ενώ το ευρύ κοινό, σε πανελλαδικό επίπεδο τον γνώρισε και ως συγγραφέα βιβλίων που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Το 2007 από τις εκδόσεις Λογοσοφία εξεδόθη το βιβλίο του «Ένας Ίκαρος ήταν αρκετός» και τον Φεβρουάριο του 2009 το βιβλίο του «Ο Βιολονίστας» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Μαζί με το «Η αγάπη δεν έχει τέλος» εκδόθηκε το «Ιστορίες για τον Θεό και τον άνθρωπο». Το βιβλίο αυτό (εκδόσεις Ψυχογιός, 2006) αφιερωμένο στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο τον Α!, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και εξαιρετικά κολακευτικά λόγια, τόσο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όσο και από τους Πατριάρχες Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας Διόδωρο Α! και Θεόδωρο Α!, τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, όπως και από το σύνολο των ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, και των αυτοκέφαλων εκκλησιών Κρήτης και Δωδεκανήσου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ