Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒίντεο : Προβολή της ταινίας “1821 - Η φλόγα της Επανάστασης" του...

Βίντεο : Προβολή της ταινίας “1821 – Η φλόγα της Επανάστασης” του Μανουσάκη στο Άργος

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στα πλαίσια των εορτασμών των 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, και για τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού θεατών, πρόβαλε την ταινία του Μανούσου Μανουσάκη «1821 Η Φλόγα της Επανάστασης» στο Άργος την Παρασκευή και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος.

Η ταινία είναι παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821 και ιστορεί τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές που άναψαν τη φλόγα της Επανάστασης και σήμαναν τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Τα γυρίσματα της ταινίας, η διάρκεια της οποίας είναι 85 λεπτά, έγιναν κατά τη διάρκεια του φετινού χρόνου κυρίως, σε ιστορικούς τόπους της Πελοποννήσου.

Η σκηνοθεσία είναι του Μανούσου Μανουσάκη. Στην αφήγηση είναι η Τατιάνα Παπαμόσχου. Πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Καζάκος, Πέτρος Ξεκούκης, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιώργος Χαλεπλής, Παύλος Κουρτίδης κ.α. Η μουσική είναι του Χρήστου Παπαδόπουλου, ενώ το τραγούδι τίτλων ερμηνεύει ο Δημήτρης Μπάσης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ