Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Παγετός έπληξε τα πυρηνόκαρπα στην Αργολίδα στις 13-14 Μαρτίου - ΚΑΣΟΑ...

ΒΙΝΤΕΟ: Παγετός έπληξε τα πυρηνόκαρπα στην Αργολίδα στις 13-14 Μαρτίου – ΚΑΣΟΑ “Δαναός”: Να κάνουν δηλώσεις οι παραγωγοί”

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  στα γραφεία της ΚΑΣΟΑ από φορεις των αγροτών , παραγωγούς πυρηνόκαρπων και κηπευτικών , διαπιστώθηκε από μαρτυρίες των παραγωγών αλλά και από τα καταγραφικά δεδομένα μετεωρολογικών σταθμών οτι το μέγεθος του παγετού της 13 και 14 Μαρτίου 2022 σε ορισμένους θύλακες έφτασε στο -5.

Αποτυπώθηκε η απογοήτευση και η απελπισία των παραγωγών γιατί βρήκε τα πυρηνόκαρπα στο στάδιο της πτώσης των πετάλλων και ορισμένα από αυτά στο στάδιο της πλήρης ανθοφορίας .

Το μέγεθος της απελπισίας εντείνεται από την χρονική συγκυρία του παγετού δεδομένου του γεγονότος οτι οι παραγωγοί δοκιμάζονταν ήδη από τις αυξήσεις σε λιπάσματα (σχεδόν 100 %), τις αυξήσεις σε ΔΕΗ (περίπου 300%) , αλλά και σε όλα τα αγροεφόδια (πετρέλαιο 60 % , φυτοφάρμακα 30% ,ζιζανιοκτόνα 100% κλπ.)

Οι παραγωγοί ανησυχούν επιπροσθέτως και λόγω του γεγονότος οτι ανάλογες ζημίες στο παρελθόν δεν έτυχαν δίκαιης αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο του argonafplia.gr τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος ΚΑΣΟΑ “Δαναός”, κ. Κων. Πιπέρος

 

Ζητάμε :

Άμεση και δίκαιη εκτίμηση της ζημιάς που σε ορισμένες ποικιλίες και θύλακες φτάνει το 100%.

Αναστολή των πληρωμών σε δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς δεδομένης της πραγματικής αδυναμίας των παραγωγών να ανταποκριθούν σε αυτές.

Γρήγορες προκαταβολές προκειμένου οι παραγωγοί να ανταπεξέλθουν στις μη ελαστικές καλιεργητικές ανάγκες.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ