Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣτο Ναύπλιο θα γίνει η κηδεία της πρώην βουλευτή Αργολίδας της Νέας...

Στο Ναύπλιο θα γίνει η κηδεία της πρώην βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Έλσας Παπαδημητρίου

Έφυγε από τη ζωή πρώην βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Έλσα Παπαδημητρίου.

Στο Ναύπλιο θα γίνει η κηδεία  της το Σάββατο  19/03/2022 στο Μητροπολιτικό Ναό ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ στις 15:00μ.μ.

Η Έλσα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1942 στο Ναύπλιο. Ήταν κόρη του δικηγόρου βουλευτή και υπουργού Δημήτρη Παπαδημητρίου. Επί 18 χρόνια εκλεγόταν βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία και ήταν η βουλευτής του νομού με τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια κοινοβουλευτική θητεία.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ. Την περίοδο 1968-1970, εργάστηκε ως επιμελήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Από το 1990 έως το 1992, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το διάστημα 1992-1993, υπήρξε Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Είναι συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1993, και επανεξελέγη στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε για τον θάνατό της:

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ την Έλσα Παπαδημητρίου. Μια ακριβή προσωπική μου φίλη, εδώ και πολλά χρόνια. Μια ξεχωριστή πολιτικό με στιβαρές φιλελεύθερες αρχές, ζηλευτή κοινοβουλευτική παρουσία και ακλόνητο θάρρος γνώμης. Αλλά και μία επιστήμονα, που συνδύαζε το πλήθος των γνώσεών της με την πληθωρικότητα του χαρακτήρα της. Η Έλσα ήταν πάντα μία τολμηρή φωνή, ένας θησαυρός σκέψης και ένα μεγάλο χαμόγελο…
Είχα την τύχη να την γνωρίζω πολύ πριν ενταχθώ στην πολιτική. Να απολαμβάνω τις πρωτοπόρες απόψεις και την απολαυστική συντροφιά της. Έτσι μοιράστηκα και την αγάπη της για την Αργολίδα, την λατρεία για την Αρχιτεκτονική και την αφοσίωσή της στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο εγώ. Γιατί από το Ναύπλιο όπου γεννήθηκε και την Καλιφόρνια όπου σπούδασε μέχρι τις διεθνείς θέσεις που υπηρέτησε και τα έδρανα της Βουλής που τίμησε επί σχεδόν 20 χρόνια, παντού θα τη θυμούνται με νοσταλγία για το πνεύμα και το ξεχωριστό ταπεραμέντο της.
Σε όλη τη γόνιμη πορεία της στα κοινά, η Έλσα έβαζε πρώτα το συμφέρον και την πρόοδο του τόπου. Χωρίς εκπτώσεις σε ό,τι πίστευε, αλλά με ευθύνη εθνική στην κάθε πράξη της. Με αταλάντευτη συνέπεια, αλλά και διάθεση ενωτική. Στις θέσεις της αιρετική και στα σπουδαία συναινετική. Διέθετε, με άλλα λόγια, όλα εκείνα τα στοιχεία που για καιρό τής προσέφεραν την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων. Και που σήμερα κάνουν την απουσία της ακόμη πιο έντονη.
Στην οικογένειά της απευθύνω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια.

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ