Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου κόμβος του μΝΕΤ

Το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου κόμβος του μΝΕΤ

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέρος των μαθητών της Α και Β λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου παρακολούθησε, στις 16/02/2022, την παρουσίαση-πρόταση του Δρ. Αντωνίου Λέισου, επίκουρου καθηγητή του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, με τίτλο «Ανάπτυξη Σχολικού Δικτύου από εκπαιδευτικά τηλεσκόπια Κοσμικών Ακτίνων και Ανιχνευτές Αστροσωματιδιακής Φυσικής».

Το σχολείο πρόκειται να συμμετάσχει με μια 15μελή ομάδα μαθητών στο πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι στόχοι είναι η κατασκευή από τα ίδια τα παιδιά ενός ανιχνευτή μιονίων (σωματιδίων που προέρχονται από την κοσμική ακτινοβολία, δηλαδή την ακτινοβολία που δεχόμαστε από το σύμπαν) και η εγκατάστασή του στο σχολείο, αλλά κυρίως η εμπλοκή των μαθητών/τριών στη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων των ανιχνευτών. Τα αποτελέσματα αυτά θα ανταλλάσσονται μέσω του δικτύου μΝΕΤ με δεδομένα αλλων σχολείων ακόμη και από διαφορετικές χώρες.

Τα ωφέλη για τα παιδιά είναι πολλαπλά. Εκτός από την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων, όπως κοινωνικών, προσήλωση στο στόχοομαδική εργασία, αναλυτική σκέψη κ.ά, θα τους δοθεί η δυνατότητα για συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, ανταλλαγή τεχνογνωσίας με συνομίληκους από άλλες χώρες, συγγραφή επιστημονικών εργασιών και- γιατί όχι;- δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Καλή αρχή και συνεργασία παιδιά!

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ