Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ2ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές/τριες Γυμνασίου Αργολίδας

2ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές/τριες Γυμνασίου Αργολίδας

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.)
Πελοποννήσου, το 1 ο Γυμνάσιο Μεσσήνης και οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων (Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας),

υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου, συνδιοργανώνουν τον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές/τριες Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Γυμνάσιο Νέας Κίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ορθή γραφή και χρήση της ελληνικής γλώσσας, συμμετέχει στον διαγωνισμό για δεύτερη φορά – άλλωστε το 2020 στον τελικό του 1 ου αντίστοιχου Διαγωνισμού μαθήτρια της Γ’ τάξης του σχολείου μας είχε κατακτήσει το πρώτο βραβείο.

Ήδη στις 17 και 20 Φεβρουαρίου 2022 ολοκληρώθηκαν οι τρεις
προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού που διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε κάθε νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ανέδειξαν 3 νικητές/τριες ανά τάξη από κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Ο τελικός του 2 ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας και Γλώσσας για
μαθητές/τριες γυμνασίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Γυμνάσιο Νέας Κίου και θα διεξαχθεί την Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου,με ώρα έναρξης 11.00π.μ. και προβλεπόμενη ώρα λήξης 15.30 μ.μ.(η προσέλευση και οι εγγραφές των διαγωνιζόμενων θα ξεκινήσουν μισή ώρα νωρίτερα).

Σε αυτόν τον χώρο θα συγκεντρωθούν οι 3 νικητές/τριες από κάθε τάξη και από κάθε Περιφερειακή Ενότητα (συνολικά 45 μαθητές/τριες από την Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία), προκειμένου να διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο της τελικής φάσης του διαγωνισμού για την τάξη τους. Ανάμεσά τους θα αγωνισθούν ένας μαθητής και μία μαθήτρια της Α’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Κίου.

Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη δύσκολη προσπάθεια τους.
Η Διευθύντρια Ο Σύλλογος Διδασκόντων
Σπυροπούλου Ευαγγελία Γυμνασίου Νέας Κίου

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ