Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΠανοβράκου Έλενα: Ο σεβασμός στο γυναικείο φύλλο αποτελεί αξία αδιαπραγμάτευτη και δεν...

Πανοβράκου Έλενα: Ο σεβασμός στο γυναικείο φύλλο αποτελεί αξία αδιαπραγμάτευτη και δεν επιδέχεται στερεότυπες σεξιστικές συμπεριφορές!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια μέρα ξεχωριστή γιατί έρχεται να υπενθυμίσει τους αγώνες των γυναικών για την ανεξαρτησία και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και το διαρκή αγώνα που δίνει το γυναικείο φύλο ακόμα για τα αυτονόητα παγκοσμίως, στο πλαίσιο του πολιτικού αγώνα για ίσα δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες από την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη χώρα μας στιγματίζεται από το χαμό 17 γυναικών, που μέσα στο 2021 έχασαν τη ζωή τους, καθώς υπήρξαν θύματα εγκληματικής ενέργειας – γυναικοκτονίας από μέρους των συντρόφων τους και σε χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια που ζουν την ανασφάλεια και το φόβο του πολέμου στην Ουκρανία.

Μέσα από τη θέση της Υπεύθυνης Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Δ.Ε.Ε.Π. Αργολίδας, εκφράζω την αλληλεγγύη μου στις γυναίκες που μάχονται για κοινωνική δικαιοσύνη, ίσες αμοιβές και για το αναφαίρετο δικαίωμά τους ν’ αποφασίζουν ελεύθερα για το ίδιο τους το σώμα.

Όλοι μαζί στην οικογένεια της  Νέας Δημοκρατίας στηρίζουμε τη γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, εργαζόμενη, πολιτικό, γιαγιά, αδερφή, φίλη, συνάδελφο κατανοώντας τη πολυπλοκότητα του γυναικείου ρόλου και τον καθημερινό αγώνα κατάκτησης των γυναικείων δικαιωμάτων.

Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε:

Τη γυναίκα που διεκδικεί…που καταγγέλλει τη σεξουαλική παρενόχληση σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και δραστηριοποίησης της και τολμά να σπάει τη σιωπή της.

Τη γυναίκα που διεκδικεί ίσα αξιώματα, ίσες αμοιβές στην εργασία της.

Τη γυναίκα που διεκδικεί αναγνώριση για τη μη αμειβόμενη εργασία φροντίδας και το δικαίωμα της στην τηλεργασία.

Τη γυναίκα πρωτοστάτη στην λήψη αποφάσεων, την γυναίκα που δεν θα υφίσταται διακρίσεις, την γυναίκα που δεν θα ερωτάται αν νιώθει τύψεις που εργάζεται, την γυναίκα που δεν θα χρειάζεται να αποδείξει σε κανένα την δύναμη της!

Ο σεβασμός στο γυναικείο φύλλο αποτελεί αξία αδιαπραγμάτευτη και δεν επιδέχεται στερεότυπες σεξιστικές συμπεριφορές!

Πανοβράκου Έλενα

Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής &

Ισότητας των Φύλων Δ.Ε.Ε.Π. Αργολίδας – Ν. Δημοκρατίας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ