Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς.
Τα σαρακοστιανά πιάτα έχουν το ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτή τη γιορτή και όλοι ανυπομονούν να τα γευτούν …
Υλικά
300 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
200 γρ. άσπρο ταραμά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει. Στο μίξερ ή στο γουδί λιώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ταραμά, δουλεύουμε το μείγμα για λίγο και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, στυμμένη καλά. Χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι, εναλλάξ χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ώσπου να γίνει σαν αλοιφή.
Καλή σαρακοστή σε όλους!
Δείτε επίσης “Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας: Ρεβυθοκεφτέδες”
Το Σάββατο 27 Απριλίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 9oυ Mediterranean Yacht Show στην…
Τροχαίο ατύχημα έγινε πριν λίγη ώρα σήμερα Σάββατο 27 Απριλίου στον κόμβο στην Άρια Ναυπλίου…
Το τελευταίο «αντίο» στον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρη, είπαν συγγενείς και φίλοι, το μεσημέρι…
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών,…
Πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος της Γ εθνικής την Κυριακή 28 Απριλίου με την διεξαγωγή…
Σήμερα Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στην περιοχή Γκριμάρια Άργους μετέβη η Αντιδήμαρχος του δήμου Άργους…