Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς.
Τα σαρακοστιανά πιάτα έχουν το ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτή τη γιορτή και όλοι ανυπομονούν να τα γευτούν …
Υλικά
300 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
200 γρ. άσπρο ταραμά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει. Στο μίξερ ή στο γουδί λιώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ταραμά, δουλεύουμε το μείγμα για λίγο και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, στυμμένη καλά. Χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι, εναλλάξ χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ώσπου να γίνει σαν αλοιφή.
Καλή σαρακοστή σε όλους!
Δείτε επίσης “Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας: Ρεβυθοκεφτέδες”
Ο ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας ενημερώνει ότι θα γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης των κάτωθι περιοχών λόγω εργασιών κατασκευών…
Αλλαγές στις μέρες λαϊκής αγοράς Ναυπλίου λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε ο δήμος Ναυπλιέων. Ο…
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνου κατανέμεται, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών…
Νέα στοιχεία βγάζει στο φως της δημοσιότητας για χρέη ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, και…
Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών Αργολίδας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ι. Μαντζούνη Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων…
Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για ανέργους ηλικίας 30-59 ετών με έμφαση στις γυναίκες υπεγράφη…