Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, έφερε την άνοιξη στην Πρόνοια

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, έφερε την άνοιξη στην Πρόνοια

Από τα αρχαία χρόνια, τότε που ο Μάρτης ήταν ο πρώτος μήνας του χρόνου, και για να τον προϋπαντήσουν έψελναν ευχές και κάλαντα, ξεκινά το έθιμο του καλαντίσματος της Άνοιξης.

Μικροί και μεγάλοι έβγαιναν με μεγάλη χαρά στους δρόμους, για να «φωνάξουν» ότι έφυγε ο κρύος και άκαρπος Χειμώνας και ήρθε η Άνοιξη, η αναγέννηση, η χαρά! Οι καλαντιστές είχαν μαζί τους τη χελιδόνα, μια κατασκευή, με ένα ομοίωμα χελιδονιού.

Φέτος, ο ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και την Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ οργάνωσαν μια δράση αναβίωσης αυτού του εθίμου, που τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο αγκάλιασε την ιδέα και ξεχύθηκε στους δρόμους της Πρόνοιας τραγουδώντας τα κάλαντα.  Δώδεκα τμήματα, σε δώδεκα διαφορετικές κατευθύνσεις κύκλωσαν τη συνοικία, φορώντας στεφάνια ανοιξιάτικα και  κρατώντας λάβαρα στολισμένα με λουλούδια και χελιδόνια.

Από το νταμάρι μέχρι το νοσοκομείο και από την Ευαγγελίστρια μέχρι την Ενδεκάτη, οι γειτονιές πλημύρισαν παιδικές φωνές και γέμισαν χρώματα και χαρά. Γιατί τα σχολεία πρέπει με κάθε ευκαιρία να στέλνουν μηνύματα αγάπης και ελπίδας στον κόσμο.    

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ