Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Με σημαντική συμμετοχή το Συλλαλητήριο αγροτών στην Αργολίδα - "Ενταφιασμός" για...

ΒΙΝΤΕΟ: Με σημαντική συμμετοχή το Συλλαλητήριο αγροτών στην Αργολίδα – “Ενταφιασμός” για το πορτοκάλι – Αίτημα για άμεση καταβολή μέρους των αποζημιώσεων


Με αποκλεισμό της οδού μπροστά από την Π.Ε Αργολίδας στο Ναύπλιο, ικανοποιητική συμμετοχή και ισχυρό συμβολισμό από ένα …φέρετρο το οποίο δείχνει ότι ενταφιάζεται η προοπτική για τον πρωτογενή τομέα στο Νομό, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου το Συλλαλητήριο των αγροτών στην Αργολίδα.

Σε ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί αναφέρουν:

“Το μεγάλο κόστος παραγωγής μέσω της αύξησης του αγροτικού ρεύματος, του πετρελαίου, των τιμών σε λιπάσματα και αγροεφόδια, σε συνδυασμό με τις ζημιές από τον πρόσφατο παγετό, μας οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό. Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα και μείωσης του ρεύματος, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
– Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% της ζημιάς από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις. Ελάχιστη προκαταβολή 200€/στρέμμα μέσα στον Μάρτιο.
– Τιμές για τα προϊόντα μας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης
– Απλοποίηση των διαδικασιών για το αγροτικό ρεύμα και την άδεια χρήσης νερού.”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ