Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Απεργία πραγματοποίησαν σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ - Άμεσες προσλήψεις...

ΒΙΝΤΕΟ: Απεργία πραγματοποίησαν σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ – Άμεσες προσλήψεις και περαιτέρω χρηματοδότηση μεταξύ των αιτημάτων

Πανελλαδική και πανυγειονομική 24ωρη απεργία είχε προκηρυχθεί για σήμερα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Ειδικότερα, η ΟΕΝΓΕ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα και η ΠΟΕΔΗΝ 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας και 7ωρη στάση εργασίας, 8:00-15:00, στα νοσοκομεία της Αττικής. Οι δύο Ομοσπονδίες πραγματοποίησαν συγκέντρωση το πρωί στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι το προσωπικό των νοσοκομείων έμεινε «αβοήθητο να προσπαθεί να αποκρούσει το ένα μετά το άλλο πανδημικό κύμα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό».

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της κάνει λόγο για «δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα που αναδεικνύουν τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή Περίθαλψη».

Η κα. Ιωάννα Αθανασούλα, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, μίλησε στην κάμερα του argonafplia.gr

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ