Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈντονα δυσαρεστημένοι οι έμποροι του Ναυπλίου για την ημέρα του Μαραθωνίου -...

Έντονα δυσαρεστημένοι οι έμποροι του Ναυπλίου για την ημέρα του Μαραθωνίου – Εμπορικός Σύλλογος: “Δεν κληθήκαμε να πούμε την άποψή μας”

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου για την ημερομηνία διεξαγωγής του Μαραθωνίου Ναυπλίου . Ακολουθούν οι επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου και η επιστολή απάντηση από τον Δημήτρη Κωστούρο.

ΝΑΥΠΛΙΟ 20/02/2022 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 8840

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Πρόεδρο κ. Μ. Ράλλη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου , κατόπιν εντόνων διαμαρτυριών των μελών του, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του, σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2022. Όλα αυτά τα χρόνια , που διενεργείται ο Μαραθώνιος Ναυπλίου , υπήρξε μία αγαστή συνεργασία με το Δήμο , το ΔΟΠΠΑΤ, την Οργανωτική Επιτροπή , που ζητούσαν τη γνώμη των φορέων , συμπεριλαμβανομένου και του Συλλόγου μας , με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε, έτσι ώστε η να είναι μία γιορτή για όλη τη Πόλη και να στεφθεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Δυστυχώς , αυτή τη φορά δεν έγινε κάτι τέτοιο και δεν κληθήκαμε να πούμε την άποψή μας. Δεν ερωτηθήκαμε για αυτό και ενδεχομένως να είχαμε προλάβει αυτή την απόφαση.

Κατανοούμε ότι μπορεί , να μην ήταν τόσο εύκολο εξαιτίας του Covid – 19 , αλλά υπήρχαν και άλλοι τρόποι επικοινωνίας. Η ημερομηνία αυτή , 17η Απριλίου 2022 , είναι απόλυτα δυσμενής για ένα μεγάλο μερίδιο του Εμπορικού Κόσμου, διότι όπως γνωρίζετε συμπίπτει με την Κυριακή των Βαΐων , όπου τα καταστήματα της Πόλης είναι ανοιχτά, καθώς αυτή τη Κυριακή ξεκινά το Εορταστικό ωράριο.

Επισημαίνοντας , ότι όλοι οι δρόμοι θα είναι κλειστοί , το αγοραστικό ενδιαφέρον θα είναι ανύπαρκτο. Το ντόμινο οικονομικών προβλημάτων που υπάρχει , δημιουργεί με τον τρόπο αυτό στους επαγγελματίες που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση, άλλο ένα πρόβλημα, καθώς η ημέρα αυτή έχει μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον. Από την άλλη δε δίνεται η ευκαιρία στους Εμπόρους να συμμετέχουν και να χαρούν για ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Πόλης μας.

Ειλικρινά, δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο πάρθηκε αυτή η απόφαση, η οποία ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αντικειμενικές δυσκολίες για τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αποτελεί χρέος μας , η διαμαρτυρία μας στην απόφαση αυτή , η στήριξη των μελών μας που μας εμπιστεύονται για να ακούμε τα προβλήματά τους και να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να πιστεύουμε , ότι η επιστολή αυτή θα σας προβληματίσει και ίσως βρεθεί μία λύση προς όφελος όλων των πλευρών.


Ακολουθεί η επιστολή απάντηση από τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο:

Ναύπλιο, 21/02/2022

ΠΡΟΣ : Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Λαμπρούσης Σταύρος

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Σας απαντώ στην επιστολή διαμαρτυρίας την οποία μας αποστείλατε.

Στην επιστολή σας αναφέρεστε και πολύ σωστά στα πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για το διάστημα που ο Μαραθώνιος Ναυπλίου διεξαγόταν κάθε χρόνο (1ο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου). Έτσι η διεξαγωγή της διοργάνωσης μετακινήθηκε μέσα στον Απρίλιο όπου λαμβάνουν χώρα αρκετά αθλητικά γεγονότα κάνοντας την ημερομηνία 17 Απριλίου να είναι μοναδική επιλογή.

Η ημερομηνία που επιλέχθηκε θα συνέβαλε να διευρυνθεί η παραμονή των επισκεπτών στην πόλη μας. Μάλιστα συμπίπτει με το Πάσχα των Καθολικών.

Σήμερα μετά όλα τα παραπάνω έχουμε σαν δεδομένα:

• την μεγάλη ανταπόκριση των επισκεπτών μας με εκατοντάδες συμμετοχές – κρατήσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας.

• Ανάρτηση της διοργάνωσης της πόλης μας στα δρομικά καλεντάρια στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό την συγκεκριμένη ημερομηνία.

• Την κράτηση των αεροπορικών μετακινήσεων και των διαμονών των ενδιαφερομένων.

Το Σαββατοκύριακο κατά το οποίο διοργανώνεται το πλέον επιτυχημένο αθλητικό γεγονός της Πελοποννήσου αποτελεί ένα από τα τριήμερα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο Δήμο μας.

Την Κυριακή 17 Απριλίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα σημεία και τις περιοχές και να μην είναι όλοι οι δρόμοι κλειστοί.

Πιο συγκεκριμένα η οδός Άργους θα είναι ανοικτή έως την Ενδεκάτη , η οδός Αιγίου επίσης η Χαριλάου Τρικούπη , η Αγίου Ανδριανού , η Μεγάλου Αλεξάνδρου με δυνατότητα πρόσβασης των αυτοκινήτων στο parking του λιμανιού.

Μη προσβάσιμες για τα αυτοκίνητα θα είναι από τις 08:00 έως τις 13:00 περίπου η Ασκληπιού , η Σιδηράς Μεραρχίας και η 25ης Μαρτίου , η Κύπρου και η Νέας Κίου με δυνατότητα παραπέρα ρυθμίσεων.

Η είσοδος στην πόλη θα μπορεί να γίνει από την Αγίου Ανδριανού και την Άργους.

Πιστεύουμε πως η εμπορική κίνηση στις μη προσβάσιμες από αυτοκίνητα οδούς δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα, το αγοραστικό ενδιαφέρον θα είναι ενισχυμένο με δεδομένη την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί το τριήμερο του Μαραθωνίου στο Ναύπλιο.

Να είστε σίγουροι ότι παραμένουμε στο πλευρό του εμπορικού κόσμου και στηρίζουμε τα μέλη του συλλόγου με όλους τους δυνατούς τρόπους μέσα από πολλές συνεργασίες και συνέργειες όπως κάνουμε όλα τα δύσκολα χρόνια.

Με τη βεβαιότητα ότι θα σταλεί σε όλα τα μέλη σας για ενημέρωσή τους.

Μετά τιμής

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ