Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟι μαθητές Ε΄τάξης του Δημοτικού Δρεπάνου έκαναν το τραπέζι στους παππούδες και...

Οι μαθητές Ε΄τάξης του Δημοτικού Δρεπάνου έκαναν το τραπέζι στους παππούδες και στις γιαγιάδες του Γηροκομείου Ναυπλίου

“Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει να ‘σαι περήφανος κι ευτυχισμένος”. Κ. Καβάφης

Ένα κοινωνικό σχολείο στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών του , που θα συμβάλουν στην διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και στην εξέλιξη τους σε υγιείς και ενεργούς πολίτες. Μια τέτοια συμπεριφορά, άλλωστε, είναι δείγμα προόδου και αδελφοσύνης, ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και τη σφυρηλάτηση των ανθρωπίνων σχέσεων. Μέσω της ανθρωπιστικής δράσης, λοιπόν, εδραιώνεται η συνεργασία και η αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των ατόμων. Η κοινωνική ζωή ομαλοποιείται και έτσι αναπτύσσονται ευγενή συναισθήματα και προωθούνται οι ανθρώπινες σχέσεις.

Οι μαθητές μας  αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια κοινωνική ομάδα και δεν είναι αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα ή απομονωμένοι από την ευρύτερη κοινωνία. Επιπλέον, αναπτύσσονται οι ηθικές αξίες των παιδιών μας ,  όπως η αγάπη, η φιλία και η υπευθυνότητα, ενώ ολόκληρη η κοινωνία απολαμβάνει τα οφέλη της αγαθοεργίας και της δικαιοσύνης.

Οι μαθητές  της Ε΄τάξης του σχολείου μας υπηρετώντας  με ανθρωπιστικό χαρακτήρα το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, αποφάσισαν να διαθέσουν το  σημερινό γεύμα τους  στους παππούδες του Γηροκομείου Ναυπλίου, ως ένα δείγμα αγάπης , κοινωνικής προσφοράς και σεβασμού στα άτομα της  τρίτης ηλικίας που δεν έχουν  κοντά τους  τα εγγονάκια τους.

Δώρισαν 25 μερίδες λαδερού φαγητού και 25 σαλάτες με τυρί  για να το απολαύσουν οι μοναχικοί παππούδες και  γιαγιάδες που φιλοξενεί το Γηροκομείο μας. Τη μεταφορά των γευμάτων έκανε προσωπικά η Δ/ντρια του  σχολείου.

Ευχόμαστε πάντα τα παιδιά μας να έχουν κοινωνική ευαισθησία κι εγρήγορση.

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ