Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΦωτιά σε πλοίο έξω από την Ηγουμενίτσα με 288 επιβαίνοντες -Εγκατέλειψαν οι...

Φωτιά σε πλοίο έξω από την Ηγουμενίτσα με 288 επιβαίνοντες -Εγκατέλειψαν οι επιβάτες

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμενικό, μετά την ενημέρωση που έλαβε για φωτιά σε επιβατικό πλοίο με 288 επιβαίνοντες, έξω από την Ηγουμενίτσα.

Το επιβατηγό πλοίο «Euroferry Olympia» έπιασε φωτιά λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό το πλοίο, σημαίας Ιταλίας, που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα. Στο πλοίο επιβαίνουν 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Ζητήθηκε η εγκατάλειψη του πλοίου

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και ο πλοίαρχος ζήτησε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Η πυρκαγιά -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, το οποίο καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη.

Όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν το πλοίο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έως τώρα έχουν εποβιβαστεί σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής 242 άτομα τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Επίσης, ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα.

Σπεύδουν τρία ελικόπτερα και μία φρεγάτα στο σημείο

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία καθώς και τρία ελικόπτερα.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ήδη πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κάτσαφάδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο σημείο εκτός από σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις.

«Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους», σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

«Είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ»

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Νάσος που βρισκόταν στο πλοίο.

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ