Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΑνάκαμψη με πρόβλεψη για 80% του 2019 στη ζήτηση για ταξίδια φέτος...

Ανάκαμψη με πρόβλεψη για 80% του 2019 στη ζήτηση για ταξίδια φέτος στην Ευρώπη

Μπορεί η πανδημία να είναι εδώ, ο τουρισμός ωστόσο στην Ευρώπη φαίνεται ότι ανακάμπτει γρήγορα με τις τουριστικές αφίξεις στο σύνολό τους φέτος στη Γηραιά Ήπειρο να προβλέπονται μόλις στο μείον 20% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.

Οι δύο βασικές παράμετροι που οδηγούν στην ανάκαμψη είναι καταρχάς τα ενδο- ευρωπαϊκά ταξίδια και η μεγάλη άνοδος του εσωτερικού τουρισμού, την ίδια στιγμή που τα πιο μακρινά διεθνή ταξίδια και ειδικά από την Ασία αναμένεται να ανακάμψουν με πολύ πιο αργούς ρυθμούς.

Αυτό επισημαίνει η νεότερη εκτίμηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC), σύμφωνα με την οποία, έστω κι αν η μετάλλαξη «Όμικρον» έβαλε φρένο στον τουρισμό στο τέλος του 2021, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά την ανάκαμψη στους πρώτους μήνες του 2022, υπάρχει αισιοδοξία για φέτος, όσο μάλιστα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αίρουν σταδιακά τους περιορισμούς και οι Ευρωπαίοι μαθαίνουν να ζουν μαζί με την πανδημία.


Η ζήτηση από τις ευρωπαϊκές αγορές, που ούτως ή άλλως είναι και οι βασικοί «τροφοδότες» του εισερχόμενου τουρισμού και για την Ελλάδα είναι ανοδική, όπως και από τις ΗΠΑ, μία ακόμη αγορά που είναι στο τοπ 5 για τη χώρα μας.

«Ο ευρωπαϊκός τουρισμός προσαρμόζεται στη νέα κανονικότητα μέσα στο 2022», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του ETC.

«Οι περίοδοι της αυτοαπομόνωσης έχουν μικρύνει σε ορισμένες χώρες, γεγονός το οποίο αναμένεται να ενισχύσει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα περαιτέρω την ανάκαμψη».

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ