Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας σχετικά την έλλειψη υπαλλήλων...

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας σχετικά την έλλειψη υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ Κρανιδίου

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σχετικά την έλλειψη υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ Κρανιδίου, ο οποίος αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους της περιοχής, ταλαιπωρώντας και εξοργίζοντάς τους.

Με αφορμή τη δεύτερη επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Τμήματος αλλά και καυτηριάζει την συμπεριφορά της Κυβέρνησης, η οποία για μία ακόμη φορά επιδεικνύει το πραγματικό της πρόσωπο τόσο προς τους εργαζόμενους αλλά και τους συνταξιούχους.

Δυστυχώς χρήματα για προσλήψεις γαλάζιων μετακλητών και για ενίσχυση των φιλικών ΜΜΕ υπάρχουν.
Για προσλήψεις υπαλλήλων σε Υγεία, Παιδεία και όποιον άλλον τομέα εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι, τα χρήματα έχουν «στερέψει» από τον Ιούλιο του 2019 που ο τόπος κυβερνάται από τον Κ. Μητσοτάκη.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:
9-2-2022
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον κ. Υπουργό
Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: «Ο ΕΦΚΑ Κρανιδίου χρειάζεται επειγόντως προσωπικό για να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους»
Με την παρούσα αναφορά σας κοινοποιώ την με αριθμ. πρωτ. 891/8-2-2022 επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας, με την οποία απευθύνεται στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ και ενημερώνει για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο
χρονικό διάστημα, η πρώτη με την υπ’αριθμ. Πρωτ. 8203/27/10/2021 επιστολή, για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΕΦΚΑ- Αποκεντρωμένο Τμήμα Β’ Κοινωνικής Ασφάλισης Κρανιδίου.

Συγκεκριμένα, μετά την πρόσφατη συνταξιοδότηση υπαλλήλων, το κατάστημα του ΕΦΚΑ έχει μείνει με έναν μόνο υπάλληλο, ο οποίος όπως γίνεται αντιληπτό αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους της περιοχής.
Οι ασφαλισμένοι καθώς και οι συνταξιούχοι – απόμαχοι- της ζωής, επί χρόνια σκληρά εργαζόμενοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να εξυπηρετούνται από τον φορέα που επί τόσο καιρό συντηρούσαν με τις εισφορές τους.

Θεωρείται αδιανόητο να ταλαιπωρούνται με άσκοπες και κοπιαστικές επισκέψεις, καθώς και μετακινήσεις στην πρωτεύουσα του νομού, για οποιοδήποτε θέμα τους αφορά, επειδή η Διοίκηση του Ασφαλιστικού τους Φορέα καθυστερεί προκλητικά να ενισχύσει με υπαλλήλους το κατάστημα του Κρανιδίου.

Είναι λυπηρό να προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα αυτό οι κάτοικοι της περιοχής, αποστέλλοντας επιστολές και να εισπράττουν άρνηση και αδιαφορία.
Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.
Συν:(2) 1.Την με αριθμ. Πρωτ.8203/27-10-2021 επιστολή Δημάρχου Ερμιονίδας
2.Την με αριθμ. Πρωτ. 891/8-2-2022 επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας
Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2022
Ο καταθέτων βουλευτής
Γκιόλας Ιωάννης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ