Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑτο ΠΕΠ Πελοποννήσου η πράξη “Vamvakou Revival – Ιδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδας...

το ΠΕΠ Πελοποννήσου η πράξη “Vamvakou Revival – Ιδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων”

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 εντάχθηκε, με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η πράξη “Vamvakou Revival – Ιδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων”, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη που ανέρχεται σε 423.558,04 ευρώ.

Η Βαμβακού Revival, είναι μία πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, μόνιμων κατοίκων Βαμβακούς, στον Δήμο Σπάρτης, που συστάθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η αναζωογόνηση της Βαμβακούς στον Πάρνωνα και η επιστροφή μόνιμων κατοίκων, με την δράση του εν λόγω οργανισμού να εστιάζει στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω συμπληρωματικών δραστηριοτήτων.

Η Βαμβακού Revival προτείνει την δημιουργία μίας θερμοκοιτίδας – δομής φιλοξενίας νέων ή υπό δημιουργία επιχειρήσεων που έχουν έδρα στην ευρύτερη περιοχή – περιφέρεια και η οποία θα λειτουργήσει ως μοχλός προσέλκυσης και ανάπτυξης νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση και ποιοτική αναβάθμιση της (ευρύτερης) τοπικής οικονομίας.

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ.

*Η φωτογραφία προέρχεται από τον ιστότοπο vamvakourevival.org

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ