Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο KinderDocs στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου μέσω διαδικτύου

Το KinderDocs στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου μέσω διαδικτύου

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 οι μαθητές δυο τμημάτων της Α΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος KinderDocs το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Jawline με θέμα την εφηβεία και τη σχέση των εφήβων με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το KinderDocs είναι διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους που πραγματοποιείται από το 2016, σε συνεργασία με δύο από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας, το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, και δύο από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, το IDFA στο Άμστερνταμ και το doxs! στο Ντούισμπουργκ.

Δημιουργικά ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές παιδιά και εφήβους, εμπλουτισμένα με ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, δημιουργούν κοινή εμπειρία, αφορμή για συζήτηση, δράση και αλληλεπίδραση, και αναπτύσσουν δεξιότητες για τον 21ο αιώνα.

Το KinderDocs  περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες για κάθε ταινία που προάγουν την κινηματογραφική παιδεία, την κριτική σκέψη και τον εγγραμματισμό στα μέσα, σε θεματική σύνδεση με άλλες τέχνες, όπως λογοτεχνία, εικαστικά, μουσική.

Η προβολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας γενικότερης δράσης που διοργανώνει το σχολείο μας για τη σχέση των εφήβων με τον κόσμο γύρω τους και τη διαχείριση της αυτοεικόνας τους, που έχει αναλάβει η διευθύντρια Σοφία Πανταζή με τη σύμβουλο σχολικής ζωής, καθηγήτρια Αυγή Πραχάλη. Στην υλοποίηση της δράσης συμμετείχαν επίσης η υποδιευθύντρια Εύα Πέππα και η ψυχολόγος του σχολείου μας Άρτεμις Γκολέμη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ