Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΟ Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για νέα κακοκαιρία την ερχόμενη Τρίτη

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για νέα κακοκαιρία την ερχόμενη Τρίτη

Μπορεί το Σαββατοκύριακο να κυλήσει με καλό καιρό σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η καλοκαιρία αυτή, όμως, φαίνεται ότι θα είναι πρόσκαιρη με τον Σάκη Αρναούτογλου να περιγράφει μια ψυχρή εισβολή που φαίνεται ότι θα χτυπήσει την Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΡΤ, ήδη από τη Δευτέρα αναμένεται να πυκνώσουν τα σύννεφα στα βόρεια με βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ενώ την Τρίτη αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κακοκαιρία θα κινηθεί από βορρά προς νότο με χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τις αρκετές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

«Θα δούμε αν θα φτάσουν τα χιόνια και στην Αττική γιατί υπάρχουν ενδείξεις και για την Εύβοια», σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου προσθέτοντας ότι οι άνεμοι την Τρίτη θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν με εντάσεις έως και 9 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή (06/02)

Στη δυτική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από δυτικές, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ