Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΤο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ  βασικός χορηγός στην εθελοντική δενδροφύτευση στον  αποκατεστημένο ΧΑΔΑ Αφυσσού

Το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ  βασικός χορηγός στην εθελοντική δενδροφύτευση στον  αποκατεστημένο ΧΑΔΑ Αφυσσού

Σε άλλη μία αξιόλογη περιβαλλοντική δράση που επιχειρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ  ως βασικός χορηγός.

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας της Τρίπολης σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης και τη γνωστή εταιρεία CocoMat θα προχωρήσουν σε εθελοντική δενδροφύτευση στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ Αφυσσού δημιουργώντας άλλον ένα πνεύμονα πρασίνου στα όρια της Λακωνική πρωτεύουσας.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης ανήκει στην ΑΜΚΕ: The Tribe in Action και σύμφωνα με τον προγραμματισμό στον χώρο του ΧΑΔΑ Αφυσσού θα φυτευτούν συνολικά 800 δέντρα μεταξύ των οποίων αχλαδιές, δαμασκηνιές, κορομηλιές, συκιές, βερικοκιές, αμυγδαλιές και ροδιές.

Πριν αρχίσει η εκστρατεία της εθελοντικής δενδροφύτευσης είχε προηγηθεί χαρτογράφηση του χώρου του πρώην ΧΑΔΑ από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου κ. Χρήστο Κανακάκο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αφυσσού κ. Μανώλη Φριτνζήλα και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Σπάρτης

Η εθελοντική δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 στον ΧΑΔΑ Αφυσσού και θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί. Η Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ αποφάσισε εκτός από τη συμμετοχή της στην χορηγία αγοράς των δενδρυλλίων να συμμετάσχει και στη δενδροφύτευση  με μία ομάδα εθελοντών εργαζομένων και φίλων από την Τρίπολη.

 Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που γίνεται από όλους τους διοργανωτές το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ καλεί  τους περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και όλους τους εθελοντές που νοιάζονται για το περιβάλλον να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση του ΧΑΔΑ Αφυσσού και να βρεθούν το Σάββατο το πρωί στον χώρο των εργασιών και να βοηθήσουν ενεργά στην προσπάθεια αναγέννησης του οικοσυστήματος της περιοχής.

Ο κάθε εθελοντής μπορεί να φέρει και το δικό του δέντρο και να το φυτέψει στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο Δήμος Σπάρτης θα έχει φροντίσει να υπάρχουν στον χώρο σκαπτικά εργαλεία αλλά ο κάθε εθελοντής μπορεί να φέρει και τα δικά του εργαλεία.

Με αφορμή την εθελοντική δενδροφύτευση στον ΧΑΔΑ Αφυσσού Λακωνίας η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ.Κατερίνα Καρνιαδάκη δήλωσε: 

“Εμείς βλέπουμε την Πελοπόννησο ως μία ανοιχτή πόλη με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης αλλά και με πολλά κοινά προβλήματα για όλους τους κατοίκους της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Κέντρου μας συμμετέχουμε στην εθελοντική
δενδροφύτευση του ΧΑΔΑ Αφυσσού με μεγάλη χαρά.

Συγχαίρουμε το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση, την εταιρεία CocoMat για την ευγενική της χορηγία και την ΑΜΚΕ & την The Tribe in Action" για το συντονισμό της δράσης.

Το Σάββατο δίνουμε όλοι ραντεβού στην Κοινότητα Αφυσσού και αλλάζουμε ριζικά το οικοσύστημα της περιοχής. Μετατρέπουμε τον χώρο του πρώην ΧΑΔΑ σε δάσος και το παραδίδουμε στις νέες γενιές. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τη φύση και τους ανθρώπους της περιοχής. Θα είμαστε όλοι εκεί και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ