Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ -Λιβανός: "Θα αποζημιώσουμε δίκαια, εύχομαι και γρήγορα, όσους επλήγησαν"

ΒΙΝΤΕΟ -Λιβανός: “Θα αποζημιώσουμε δίκαια, εύχομαι και γρήγορα, όσους επλήγησαν”

Στην Αργολίδα βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός ο οποίος συνοδευόμενος και από τον βουλευτή, κ. Γιάννη Ανδριανό είχε αρχικά συνάντηση με παραγωγούς στο Πανόραμα και στην συνέχεια επισκέφθηκε καλλιέργειες στην Ήρα του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο είναι φυσικά οι σημαντικότατες ζημιές σε εσπεριδοειδή και κηπευτικά από τον πρόσφατο παρατεταμένο παγετό και η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Κατόπιν ο κ. Λιβανός μετέβει στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη παρουσία -μεταξύ άλλων- του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, του προέδρου του Περ. Συμβουλίου, κ. Γιάννη Μαλτέζου, του βουλευτή, κ. Ανδρέα Πουλά, των Δημάρχων, Άργους-Μυκηνών, κ. Δημ. Καμπόσου, Ναυπλιέων, κ. Δημ. Κωστούρου, Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, του πρόεδρου του Επιμελητηρίου, κ. Φώτη Δαμούλου, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας, κ. Φώτη Κολεβέντη, μελών συνεταιρισμών, κ.α, ενώ ο κ. Λιβανός άκουσε και τα παράπονα από μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας για την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο

Ο κ. Καμπόσος, ο οποίος και υποδέχθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Άργους-Μυκηνών τον κ. Λιβανό ανέφερε:

Η κακοκαιρία που έπληξε τις αγροτικές καλλιέργειες, άφησε πίσω της αποδυναμωμένους αγρότες και παραγωγούς.
Η αντίδραση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού ήταν άμεση. Σήμερα με επισκέφθηκε στο γραφείο μου στον Δήμο και σε μία ευρεία σύσκεψη παρουσία αντιδημάρχων, συζητήσαμε για τα προβλήματα των αγροτών και την αντιμετώπισή τους.
Είμαι βέβαιος πως θα πράξει το καλύτερο για τον Έλληνα παραγωγό καθώς πρόκειται για έναν ακούραστο άνθρωπο με όραμα!

Ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε:

Παρών στη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας σήμερα, για τα θέματα των αγροτών μας.
Οι άνθρωποι του μόχθου, οι άνθρωποι που καλλιεργούν τη γη μας και που βασίζουν το εισόδημά τους σ’ αυτή χρειάζονται στήριξη. Στήριξη για να συνεχίσουν να καλλιεργούν, για να συνεχίσουν να μας προσφέρουν τα αγαθά της μάνας γης !
Δυστυχώς τα καιρικά φαινόμενα αλλάζουν γίνονται ακραία με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να πλήττονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ως εκτούτου θα πρέπει η πολιτεία να οργανωθεί με τρόπο τέτοιο που θα βοηθά άμεσα και αποτελεσματικά τους αγρότες μας.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκα και στη τοποθέτηση μου στον Υπουργό ενώ, ταυτόχρονα έθεσα για ακόμα μια φορά το θέμα της υφαλμύρωσης των υδάτων και της αναγκαιότητα άμεσης επέκτασης του ΑΝΑΒΑΛΟΥ στην Ερμιονίδα .
Ακόμα τόνισα την ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής, με την τεράστια αύξηση των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο, τα λιπάσματα και γενικά στα γεωργικά και κτηνοτροφικά εφόδια !

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ