Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜαλτέζος στο Περιφερειακό με την συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ Αντρέα Λυκουρέντζου

Μαλτέζος στο Περιφερειακό με την συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ Αντρέα Λυκουρέντζου

Προήδρευσα σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τη νέα χρονιά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Αντρέας Λυκουρέντζος, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Η συζήτηση στράφηκε γύρω από το θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη χιονόπτωση, η οποία είχε ως συνέπεια εκτεταμένες ζημίες στα εσπεριδοειδή σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγινε όμως κοινά αποδεκτό ότι η Περιφερειακή Ενότητα που επλήγη περισσότερο ήταν η Αργολίδα.

Ενημερωθήκαμε από τον κ. Λυκουρέντζο, για τις ενέργειες που δρομολογούνται, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ζημίες και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί μας. Θα είμαστε σε επαφή με τον ΕΛΓΑ και είμαι βέβαιος πως θα δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Το μεγάλο κέρδος της σημερινής συζήτησης ήταν ότι θα υπάρξει αποζημίωση κατά ζώνες και άρα θα είναι άμεση και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η άμεση ανταπόκριση του προέδρου του ΕΛΓΑ στην πρόσκληση μας ικανοποίησε ιδιαίτερα και ανέδειξε το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου ως συλλογικού οργάνου που στέκεται δίπλα στα προβλήματα της κοινωνίας και της παραγωγής.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ