Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΚολυδάς: Νέα επιδείνωση από την Τρίτη με βροχές και χιόνια σε ορεινά

Κολυδάς: Νέα επιδείνωση από την Τρίτη με βροχές και χιόνια σε ορεινά

Νέα επιδείνωση από την Τρίτη με βροχές και χιόνια σε ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από την Πέμπτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά στο news247.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Την Τρίτη και Τετάρτη βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και πάλι
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Πρόσκαιρη η βελτίωση του καιρού καθώς νέα διαταραχή θα μας επηρεάσει την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Σαφής η βελτίωση στο τέλος της εβδομάδος.

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και τη νύχτα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 13 βαθμούς, και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία τα βορειοανατολικά, σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και τα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και από το βράδυ στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 6 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, στα ανατολικά και τα νότια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 13 με 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που στα ανατολικά θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά και τα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, λίγα χιόνια στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και μόνο το πρωί στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση από τα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ