Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚιρσοί & Ευρυαγγείες - Τι είναι και ποιες οι τελευταίες θεραπείες

Κιρσοί & Ευρυαγγείες – Τι είναι και ποιες οι τελευταίες θεραπείες

Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες αποτελούν δυο αρκετά διαδεδομένες παθήσεις που ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο. Σήμερα θα αναλύσουμε τι είναι οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες αλλά και ποιες είναι οι πιθανές θεραπευτικές επιλογές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μόλις γίνει αντιληπτό κάποιο από τα βασικά
συμπτώματα, τότε πρέπει άμεσα να πάρετε την γνώμη ενός ειδικού.

Σε τι γιατρό να πάω για κιρσούς ή ευρυαγγείες;
Ο γιατρός που είναι εξειδικευμένος για την αντιμετώπιση των κιρσών είναι ένας Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός. O Κωνσταντίνος Ν. Ξηρομερίτης είναι Διευθυντής Δ’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής – Ενδοαυλικό Laser Φλεβικών Παθήσεων Metropolitan General.

Κιρσοί
Εκλαϊκευμένα, οι κιρσοί είναι οι φουσκωμένες φλέβες στα κάτω άκρα. Ωστόσο, εκτός από το αισθητικό κομμάτι, μπορεί πολλές φορές να προκαλέσουν και σοβαρότερα προβλήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι φλέβες δεν λειτουργούν σωστά και έτσι το αίμα λιμνάζει σε τοπικά σημεία. Επίσης, στο πλαίσιο των κιρσών μπορεί να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα και επιπλοκές όπως κάποιο πιθανό οίδημα, πόνος αλλά ακόμα και φλεβικά έλκη.

ΚΙΡΣΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Οι θεραπεία των κιρσών συνήθως χωρίζεται σε 2 σημαντικές κατηγορίες. Την συντηρητική θεραπεία και την επεμβατική. Η πρώτη επιλέγεται όταν ο ασθενής είναι ασυμπτωματικός ή τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια. Ενώ, στην δεύτερη περίπτωση ο ασθενής πρέπει να προχωρήσει σε μια επεμβατική μέθοδο με την
χρήση laser. Έτσι τα τελευταία χρόνια, συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνικές με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Ωστόσο, η εκάστοτε θεραπεία εξαρτάται από την κατάσταση του ασθενούς και για αυτό καλό θα ήταν ο γιατρός που σας παρακολουθεί να σας συμβουλέψει κατάλληλα.

Σίγουρα, ένας εξειδικευμένος Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός, θα εξετάσει την περίπτωση και το ιστορικό και στην συνέχεια ανάλογα με την κατάσταση θα κρίνει ποια θα είναι και η κατάλληλη θεραπευτική επιλογή που θα ακολουθήσετε.

Ευρυαγγείες
Οι ευρυαγγείες είναι μπλε ή κόκκινα μικρά αγγεία του δέρματος που στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν αισθητικό πρόβλημα. Ωστόσο, ενώ αποτελούν στις περισσότερες περιπτώσεις αισθητικό πρόβλημα, είναι απαραίτητη η συχνή κλινική εξέταση του ασθενούς από τον γιατρό.

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Πλέον εφαρμόζονται σύγχρονες θεραπείες με την χρήση laser σε συνδυασμό με σκληροθεραπεία. Η χρήση laser είναι ακίνδυνη και δεν υπάρχουν παρενέργειες ή επιπλοκές.

Οι θεραπεία των ευρυαγγειών μπορεί να εφαρμοστεί το ίδιο αποτελεσματικά στα πόδια αλλά και στο πρόσωπο. Η θεραπεία δεν πονάει καθόλου, παρά μόνο μια μικρή αίσθηση ενόχλησης που μπορεί να έχετε κατά την διάρκεια αυτής.

Ο αριθμός των συνεδριών – θεραπειών που χρειάζονται εξαρτάται συνήθως ανάλογα την περίπτωση αλλά και την κατάσταση του ασθενή, ενώ η διάρκεια της συνεδρίας δεν ξεπερνά συνήθως τα 30 λεπτά.

Συμπληρωματικά
Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες με την πρώτη εμφάνιση μπορεί να μην δημιουργούν άμεσο πρόβλημα παρά μόνο αισθητικό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι ασθενής ότι επιβάλλεται η κλινική παρακολούθηση από τον γιατρό, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση με την κατάλληλη θεραπεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρ. Κωνσταντίνο Ξηρομερίτη.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ
ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑ – ΒΟΛΟΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ