Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΗ κυβερνοασφάλεια στην ΕΕ την περίοδο της πανδημίας- Οι μεγαλύτερες απειλές για...

Η κυβερνοασφάλεια στην ΕΕ την περίοδο της πανδημίας- Οι μεγαλύτερες απειλές για το 2021 

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στην ανάδυση πολλαπλών απειλών κατά της κυβερνοασφάλειας στην ΕΕ. Μάθετε περισσότερα στο γράφημα μας.

Η ψηφιακή πρόοδος στα κράτη μέλη έχει αναπόφευκτα οδηγήσει στη δημιουργία νέων απειλών κατά της κυβερνοασφάλειας. Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται την πανδημία του κορονοϊού και συχνά στοχεύουν οργανισμούς και εταιρείες που κάνουν χρήση της τηλεργασίας.

Το Κοινοβούλιο υιοθέτησε τη θέση του σχετικά με νέα οδηγία που αντανακλά τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας, εισάγοντας εναρμονισμένα μέτρα σε επίπεδο ΕΕ.

Μάθετε πώς θέλει το ΕΚ να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια στην ΕΕ.

Οι κλάδοι που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες απειλές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Οι απειλές κατά της κυβερνοασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζουν τομείς ζωτικής σημασίας για την κοινωνία. Σύμφωνα με την έρευνα του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) που διεξήχθη από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Ιούλιο 2021, οι πέντε τομείς που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες απειλές είναι η δημόσια διοίκηση/διακυβέρνηση (198 περιπτώσεις), οι πάροχοι ψηφιακών υπηρεσιών (152 περιπτώσεις), το ευρύτερο δημόσιο (151 περιπτώσεις), η υγεία (143 περιπτώσεις) και ο χρηματοοικονομικός/τραπεζικός τομέας (97 περιπτώσεις).

Κύριες απειλές κατά της κυβερνοασφάλειας  διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ