Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΗ φωτογραφία που δείχνει με ακρίβεια τα συμπτώματα καρκίνου του μαστού

Η φωτογραφία που δείχνει με ακρίβεια τα συμπτώματα καρκίνου του μαστού

Η παρακάτω φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και περιγράφει με τον πιο σαφή τρόπο πώς μπορεί να δείχνει και τι αίσθηση μπορεί να δίνει σε μία γυναίκα ο καρκίνος του μαστού.

Τη φωτογραφία αυτή κοινοποίησε η Erin Smith Chieze, μια γυναίκα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει καρκίνο του μαστού στο στάδιο 4, από την σελίδα www.worldwidebreastcancer.com/what-does-breast-cancer-look-like, με σκοπό να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες να «ψαχτούν».

Όπως η ίδια γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, «Τον Δεκέμβριο του 2005, όταν είδα μια εσοχή που έμοιαζε με μια από αυτές τις εικόνες, ήξερα αμέσως ότι έχω καρκίνο μαστού. Προσπάθησα να νιώσω κάποιον όγκο, αλλά ο όγκος μου δεν ήταν ψηλαφητός.

Διαγνώστηκα με καρκίνο μαστού 5 μέρες αργότερα, και με στάδιο 4 έναν μήνα μετά. Βλέπω διαρκώς καρδούλες στο Facebook που σκοπό έχουν να ενημερώσουν τις γυναίκες, όμως πραγματικά δεν έχουν κανένα νόημα. Εγώ ανησύχησα ότι έχω καρκίνο και ήξερα πώς να ψηλαφίσω το στήθος μου, όμως ήταν αυτή η εικόνα που με βοήθησε να το καταλάβω.

Πρέπει να δίνουμε στις γυναίκες πραγματικές πληροφορίες, όχι χαριτωμένες καρδούλες. Αν δεν είχα δει αυτή την εικόνα, δεν θα ήξερα τι να προσέξω. Κάντε μια χάρη σε εμάς που κινδυνεύει η ζωή μας και μην παίζετε με καρδούλες –αρχίστε να βοηθάτε πραγματικά. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού και πραγματική επαγρύπνηση.»

Η εικόνα αυτή που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας Know Your Lemons είναι εξαιρετικά ενημερωτική και θα πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν τόσο από γυναίκες όσο και από άντρες.

«Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε ανθρώπους ΜΕ καρκίνο ή που ΘΑ νοσήσουν με καρκίνο, αντί να κοινοποιείτε καρδούλες, κοινοποιήστε εικόνες όπως αυτή», καταλήγει η Erin στο post της, το οποίο έχει λάβει μέχρι στιγμής 30 χιλιάδες κοινοποιήσεις.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ