Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δ. Σχοινοχωρίτη στην Ερμιονίδα

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δ. Σχοινοχωρίτη στην Ερμιονίδα

Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης στο Κρανίδι και στον Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, μαζί με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννη Μαντζούνη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συζήτηση συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα μείζονος σημασίας, τα οποία θα υλοποιήσει η Περιφέρεια ή θα υλοποιηθούν από κοινού προς όφελος των πολιτών του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο κ. Μαντζούνης ενημέρωσε πως, η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα των γηπέδων Πορτοχελίου και Ερμιόνης θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα λιγότερο των οκτώ μηνών, που ορίζει η σύμβαση, ώστε τα γήπεδα αυτά να διατεθούν το συντομότερο δυνατό στους αθλητές των ομάδων μας. Αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή αποδυτηρίων στα γήπεδα Κοιλάδας και Διδύμων.

Διεξοδικά συζητήθηκαν με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, το θέμα του Αθλητικού Κέντρου στο Κρανίδι, το οποίο έχει δρομολογηθεί, και ο κόμβος στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου – Πορτοχελίου που, όπως προέκυψε από την συζήτηση, η έναρξη των εργασιών είναι θέμα ημερών!

Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του κρηπιδώματος στην περιοχή της Κόστας,  καθώς αναμένεται μία τελευταία έγκριση που εκκρεμεί, από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση στην Πάτρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του έργου της αποχέτευσης που εκτελείται στο Δήμο Ερμιονίδας, στα προβλήματα που έχουν προκύψει, στην πορεία και στην ολοκλήρωση του.

Τέλος, θέματα πολιτισμού όπως το ρωμαϊκό ταφικό μνημείο, για το οποίο εκκρεμεί η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας, και η συνέχιση των εργασιών στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Ερμιόνης, τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης με σκοπό να δρομολογηθούν άμεσα!

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αυτοψίες στην Κόστα, στο βιολογικό σταθμό Κρανιδίου και στο χώρο που θα κατασκευαστεί το Αθλητικό Κέντρο Κρανιδίου, δωρεά του αείμνηστου Ηλία Φωστίνη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ