Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΕγκαίνια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στο παλαιό ΚΤΕΟ Λεχαίου...

Εγκαίνια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στο παλαιό ΚΤΕΟ Λεχαίου από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Η παρουσίαση των αποθηκών υλικού πολιτικής προστασίας καθώς των χώρων τοποθέτησης αρχειακού υλικού της Π.Ε. Κορινθίας, έγινε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις του δημόσιου ΚΤΕΟ Κορινθίας, στο Λέχαιο.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, από κοινού με την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνά Κόρκα και τους θεματικούς ομολόγους της Χάρη Βυτινιώτη και Τάσο Γκιολή, προέβη επίσης στην διάθεση εξοπλισμού και άλλων ειδών στους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων της Κορινθίας, τις οποίες εξήρε για την ετοιμότητα και τη συνδρομή τους σε κάθε έκτακτη ανάγκη που προκύπτει, δεσμευόμενος ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει τους εθελοντές.

Οπως σημείωσε, ο συγκεκριμένος χώρος θα αποτελεί την έδρα των εθελοντικών οργανώσεων της Κορινθίας.

Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ενότητας Κορινθίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο περιφερειάρχης, στη συνέχεια, μετέβη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κορινθο, όπου σε συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη παρουσίασε τη νέα χωρική αντιπεριφερειάρχη, παρουσία και των δύο θεματικών.

Ακολούθησε σύσκεψη σχετικά με θέματα της Περιφερειακής Ενότητας κατά την οποία εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα και δόθηκαν κατευθύνσεις από τον Π. Νίκα.

 ΔΥΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε δύο συμφωνητικά για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων σε πυρόπληκτες περιοχές.

Συγκεκριμένα, το ένα συμφωνητικό αφορά σε επείγουσες εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στο υδατόρεμα Σουρέας στην πυρόπληκτη περιοχή Βαμβακιών Σχίνου με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ και τελική δαπάνη 108.000 ευρώ,

Το δεύτερο αφορά ανάλογες εργασίες στην πυρόπληκτη περιοχή Καλεντζίου – Σπαθοβουνίου, με προϋπολογισμό επίσης 120.000 ευρώ και τελική δαπάνη 105.600 ευρώ.

Και τα δύο αυτά έργα έχουν προθεσμία περαίωσης δύο μήνες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας συναντήσεις με τους δημάρχους Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και Νεμέας Κώστα Φρούσιο.

Στις δύο αυτές συναντήσεις, έγινε συζήτηση σχετικά με θέματα των δύο δήμων, όπως επίσης για εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ