Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕνός λεπτού σιγή στην μνήμη του Νταβίντ Σασόλι έκαναν μαθητές στο 3ο...

Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Νταβίντ Σασόλι έκαναν μαθητές στο 3ο ΓΕΛ  Άργους

Το 3ο ΓΕΛ  Άργους τίμησε τη μνήμη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι , που απεβίωσε στις 11 Ιανουαρίου 2022, με ενός λεπτού σιγή κατά την πρωινή προσευχή.

Ο Νταβίντ Σασόλι ήταν Ιταλός πολιτικός και δημοσιογράφος, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος . Διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2009 και Πρόεδρος  εξελέγη στις 3 Ιουλίου 2019.

Η σορός του Προέδρου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στην Ρώμη, στην αίθουσα προτομών στο Δημαρχείο της πόλης , την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου από τις 10.00 έως τις 18.00 Η κηδεία του πραγματοποιείται σήμερα την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 12.00 στην χριστιανική βασιλική Santa Maria degli Angeli.

Αξίζει να αναφερθούμε άλλη μια φορά σε όσα είχε πει ο Ευρωπαίος αυτός οραματιστής στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές κοινότητες στο Ζάππειο Μέγαρο τον Μάιο του 2021 όπου δήλωσε :

«Πριν από 40 χρόνια η Ελλάδα ενώθηκε με την ευρωπαϊκή οικογένεια και για την Ευρώπη ξεκίνησε μια νέα εποχή, υποδεχόμενη την Ελλάδα, λίκνο ιστορικό της Δημοκρατίας», αναδεικνύοντας τη συμβολή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είχε επισημάνει δε, πως η ένταξή της χώρας μας , χάραξε ένα σημείο καμπής για την ΕΕ, θέτοντας τη δημοκρατική διάσταση στο κέντρο, στην καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, διανοίγοντας τον δρόμο για τη δημοκρατική αναγέννηση της Ευρώπης και τη σταθεροποίησή της.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο, θα τιμήσει τη μνήμη του προέδρου του Νταβίντ Σασόλι,

Η ομάδα των μαθητών junior abbassadors του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 3ου ΓΕΛ ΑΡΓΟΥΣ από το Πρόγραμμα :«ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ