Υλικά :
4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)
8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
5-6 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές βιτάμ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 φύλλα σφολιάτα
Ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο : ΩΣ ΓΛΥΚΕΑ ΤΩ ΛΑΡΥΓΓΙ ΜΟΥ Μοναστηριακή ζαχαροπλασική.
Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Σωτήριες αποδείχθηκαν οι ζώνες ασφαλείας για τρεις 20χρονους Αθηναίους μετά από τροχαίο στη Βυτίνα. Το…
Φτιάξε τη δική σου σπιτική πραλίνα σοκολάτα χωρίς ζάχαρη με μόνο 4 υλικά και απόλαυσε…
Η πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης της Κίνας σε φιλικά παιχνίδια με τον Ν.Ο. Ναυπλίου Την Παρασκευή και…
Την 19η Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή εορτάζομε την ανάμνηση της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν…
Στη σύλληψη δύο ανδρών για πολλαπλές κλοπές προέβη η Αστυνομική Διεύθυνση Ναυπλίου. Συνελήφθησαν, χθες (18.1.2025)…
Επιστροφή στα γήπεδα για τον Διομήδη Άργους με νίκη επί του Ζαφειράκη Νάουσας το Σάββατο…