Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΒΙΝΤΕΟ: Στο Ναύπλιο η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης - Παρουσία Αυγενάκη...

ΒΙΝΤΕΟ: Στο Ναύπλιο η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης – Παρουσία Αυγενάκη η υπογραφή μεταφοράς

Με την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση στο Βουλευτικό Ναυπλίου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της επίσημης μεταφορά της Έδρας από τη Ρώμη στο Ναύπλιο.

Τρία χρόνια θα βρίσκεται η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης στο Ναύπλιο ύστερα από τη σημερινή υπογραφή συμφωνίας για τη μεταφορά από τη Ρώμη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Γιάννης Μαλτέζος αναφέρει σχετικά:

Το Ναύπλιο ως πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες και επαγγελματίες από όλον τον κόσμο είναι ο πλέον ιδανικός τόπος λόγω της αθλητικής και πολιτιστικής κουλτούρας και ιστορίας του για τη φιλοξενία της έδρας της συνομοσπονδίας μέσω της οποίας θα προωθείται η διοργάνωση πρωταθλημάτων χειροσφαίρισης, συνεδρίων και εκδηλώσεων σε διεθνές επίπεδο κι έτσι η καρδιά του ελληνικού χάντμπολ θα χτυπάει στο Ναύπλιο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Το χάντμπολ είναι ένα αγαπημένο άθλημα για τον κόσμο του Νομού της Αργολίδας δεδομένης της μεγάλης πορείας του πρωταθλητή Ευρώπης, Διομήδη Άργους αλλά και του πολυβραβευμένου Πολυνίκη Ναυπλίου.
‼Η προσπάθεια η οποία ξεκίνησε δύο χρόνια πριν από την ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ και από τον τότε Αντιπεριφερειάρχη, Τάσο Χειβιδόπουλο, αγκαλιάστηκε από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, που θα καταβάλλει το σημαντικό κόστος της μετακίνησης της έδρας στην πόλη και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς εκτιμήσαμε τις μεγάλες ευκαιρίες που θα προσφέρει αυτό το γεγονός.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που αγκάλιασε αυτήν την κίνηση και μάλιστα μας τίμησε στη σημερινή υπογραφή. Εξέφρασα μάλιστα στον Υφυπουργό το αίτημα μας ώστε να λάβουμε ακόμα περισσότερη βοήθεια για τη δημιουργία κατάλληλου αθλητικού χώρου διεθνών προδιαγραφών για να μπορούμε να υποδεχόμαστε σπουδαία αθλητικά events.

Όπως τονίστηκε και στο σημερινό χαιρετισμό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επιχορηγεί τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με σκοπό τη μεγαλύτερη διάδοση της χειροσφαίρισης σε όλη την Πελοπόννησο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ