Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Για προσπάθεια αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου Ναυπλίου κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων

ΒΙΝΤΕΟ: Για προσπάθεια αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου Ναυπλίου κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων

Για το θέμα που προέκυψε και ξεσήκωσε γενικευμένες αντιδράσεις με την αρχική είδηση για μετακίνηση του πνευμονολόγου από το Νοσοκομείου Ναυπλίου για εφημερίες στην Κόρινθο πήρε θέση το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.
Τελικά η 6η Υ.ΠΕ απέσυρε την μετακίνηση. Στο παρακάτω βίντεο του argonafplia.gr μιλά ο κ. Βασίλης Μπαβέλλας πρόεδρος του Σωματείου και η κα. Ιωάννα Αθανασούλα μιλούν και για το πρόβλημα που υπάρχει με τους παιδίατρους και ζητούν να ληφθούν μέτρα από την Κυβέρνηση.
Η ανακοίνωση του Σωματείου
Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ναυπλίου καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια αποδυνάμωσης του νοσοκομείου μέσω της μετακίνησης του πνευμονολόγου του σε άλλο νοσοκομείο. 
Η λογική των μετακινήσεων αυτού το είδους, ως μπαλώματα της τραγικής υποστελέχωσης των νοσοκομείων δεν λύνει προβλήματα, απλά προσθέτει νέα. 
Αποκαλύπτει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία, εξ αιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων, που εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού ως κόστος και ευκαιρία για ιδιωτικές μπίζνες. Εκτός της απίστευτης ταλαιπωρίας που θα επιβάλει στον συνάδελφο, θα στερήσει από το νοσοκομείο Ναυπλίου και τους ασθενείς του, τον μοναδικό πνευμονολόγο που έχει, ο οποίος έχει και την ευθύνη της κλινικής COVID!!! Σαν να μην έφτανε η έλλειψη παθολόγων και παιδιάτρων που έχουμε ήδη καταγγείλει!!! 
Καλούμε τον λαό της περιοχής να μην δεχτεί την νέα αυτή επίθεση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας του νομού και να παλέψει, μαζί με τους υγειονομικούς, για βελτίωση και ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων.

 Επίσης καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου, τους δήμους, τους βουλευτές και όλους τους φορείς να πάρουν θέση πάνω στο ζήτημα.

Ο πρόεδρος

ΜΠΑΒΕΛΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
                                                Ο γραμματέας
 ΛΑΖΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ