Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΙσχυρές βροχές αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις αύριο στα ορεινά και της Αργολίδας

Ισχυρές βροχές αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις αύριο στα ορεινά και της Αργολίδας

Σημαντική αλλαγή του καιρού στα ανατολικά ηπειρωτικά και το  Αιγαίο το Σάββατο.

Θυελλώδεις βοριάδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, θα δώσουν αξιόλογες βροχές στα παράκτια και θαλάσσια τμήματα από το ύψος των Σποράδων και νοτιότερα, ενώ οι βροχές αυτές, θα μεταφράζονται σε χιονοπτώσεις, στα αναγραφόμενα υψόμετρα.

Σημειώνεται, πως από αυτά τα υψόμετρα και πάνω, θα εντοπίζονται και οι χιονοστρώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα ειναι αξιόλογες. Χιονοπτώσεις θα παρατηρηθούν πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ιδιαίτερα στο εσωτερικό της Στερεάς.  Στην είσοδο του μετώπου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ίσως χιονίσει πρόσκαιρα και στον Έβρο.

δείτε στον χάρτη της φώτο τις περιοχές που θα χιονίσει από το  meteology.gr  

Ισχυρές βροχές αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αργολίδας και της Κρήτης.

Η Πολιτική προστασία ενημερώνει για αυτούς που θα κινηθούν στα ορεινά τμήματα.

Όσοι κινηθείτε στα ορεινά τμήματα των περιοχών  που τονίζονται στον χάρτη, δείξτε προσοχή, και έχετε μαζί σας αλυσίδες ή χειμερινά ελαστικά. Οι χιονοστρώσεις θα είναι σημαντικές.

Υποχώρηση της κατάστασης από την Κυριακή το πρωί.

Όσοι κινηθείτε το Σαββατοκύριακο στα ορεινά – ημιορεινά της Στερεάς – Αττικής – Εύβοιας – Πελοποννήσου – Θεσσαλίας και Κρήτης να έχετε μαζί σας  αντιολισθητικές αλυσίδες/ χιονοκουβέρτες.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και στο Εθνικό δίκτυο Αθηνών – Λαμίας, Λαμίας – Λάρισας και Λαμίας – Τρικάλων. Επίσης στο ορεινό Δίκτυο της Πελοποννήσου( Κορινθίας – Αρκαδίας – Αχαΐας – Αργολίδας – Λακωνίας.) Λεπτομέρειες με τις χιονοπτώσεις και τα υψόμετρα θα υπάρξει με νεότερο άρθρο.

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ