Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟριστική πράξη εφαρμογής του νότιου σχεδίου Άργους μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2021...

Οριστική πράξη εφαρμογής του νότιου σχεδίου Άργους μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2021 για 1700 οικόπεδα

Οριστική η  πράξη  εφαρμογής του νοτίου σχεδίου πόλης Άργους μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2021 – Για 1700 οικόπεδα στο Άργος απελευθερώνονται οι συναλλαγές και το δικαίωμα δόμησης – Οι ιδιοκτήτες μετά τις 10/1/2022 μπορούν να απευθύνονται στο τοπικό κτηματολογικό γραφείο για τη διεκπεραίωση–

Ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός μετά από την συνάντηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κτηματολογίου κ. Στέφανο Κοτσώλη και τη Διευθύντρια Διεύθυνσης Κτηματολογίου κ. Μαρία Κασάπη ενημερώνει τα ακόλουθα: 

“Για άλλη μια φορά συναντήθηκα σήμερα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κτηματολογίου κ. Στέφανο Κοτσώλη και τη Διευθύντρια Διεύθυνσης Κτηματολογίου κ. Μαρία Κασάπη, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι που θα επιτρέψουν την καταχώρηση της πράξης εφαρμογής του νοτίου σχεδίου πόλης Άργους στην περιοχή “ ΓΕΦΥΡΙΑ-ΘΕΑΤΡΟΥ”  στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.

Μετά την καταχώριση της πράξης απελευθερώνονται οι συναλλαγές για 1.700 οικόπεδα και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν μετά τις 10/1/2022 να απευθύνονται στο Κτηματολογικό Γραφείο Άργους για πληροφορίες και για την διεκπεραίωση των συναλλαγών τους.

Επίσης μετά την καταχώριση της πράξης εκτός του δικαιώματος των συναλλαγών θα υπάρχει και το δικαίωμα δόμησης για όλα αυτά τα οικόπεδα βάσει των σχετικών διατάξεων.

Η σημερινή συνάντηση έρχεται μετά τις σχετικές διαδοχικές παρεμβάσεις μου στη Βουλή και τις συναντήσεις που είχα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον διατελέσαντα Υφυπουργό αρμόδιο για ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο κ. Γιώργο Στύλιο, και τον νυν Υφυπουργό αρμόδιο για τις τηλεπικοινωνίες και το κτηματολόγιο Θεόδωρο Λιβάνιο στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος μου ώστε να υπογραφεί αρχικά το σχετικό προεδρικό διάταγμα της 8/1/2015 (ΦΕΚ/2/ΑΑΠ/14-1-2015) περί «Αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Άργους του Δήμου Άργους- Μυκηνών (Ν. Αργολίδας) σε τμήματα των πολεοδομικών ενοτήτων 1, 3, 4 και 5, καθορισμός των όρων και περιορισμών δόμησης και επικύρωση καθορισμού οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων»

να ακολουθήσει η κύρωση της πράξης εφαρμογής από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου στις  30-12-2016 με Αριθμό Πρωτόκολλου 31125/574 και να ακολουθήσουν όλες οι σχετικές διαδικασίες για να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο και να αποδοθούν οι τελικές-νέες ιδιοκτησίες στους πολίτες του Άργους οι οποίοι πλέον, μετά τις 31/12 θα μπορούν να συντάσσουν οποιαδήποτε δικαιοπραξία (συμβόλαια, προσημειώσεις κλπ) και να εκδίδουν οικοδομικές άδειες.”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ