Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να γραφτούν και να δυναμώσουν...

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να γραφτούν και να δυναμώσουν το σωματείο Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου

Πριν λίγες ημέρες συνέβη ακόμα ένα τροχαίο ατύχημα με συνάδελφο διανομέα στο Ναύπλιο, που προστίθεται στα χιλιάδες ατυχήματα εργαζομένων delivery πανελλαδικά, με κάποια από αυτά και θανατηφόρα.

Γιατί η αιτία δεν είναι ούτε η «κακιά στιγμή», ούτε η «κακή τύχη» κάποιου συναδέλφου, αλλά έχει να κάνει με την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας , ειδικότερα τώρα λόγω της πανδημίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να γραφτούν και να δυναμώσουν το σωματείο, βάζοντας στην άκρη τις συμβιβασμένες ηγεσίες που βάζουν εμπόδια στην δράση, να κάνουμε το σωματείο ένα γνήσιο αποκούμπι μας, να είναι κύτταρο συσπείρωσης και δράσης, να συμβάλει στην ουσιαστική προστασία όλων μας έναντι των συμφερόντων της εργοδοσίας και όλων των αντιλαϊκών νομών που μας οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα! .

Από κοινού να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και για τη ζωή που μας αξίζει, αυτή τη ζωή που έχουν βαλθεί να μας την διαλύσουν. Το παράδειγμα με τις κινητοποιήσεις και την απεργία των συναδέλφων στην e-food μας δίνει δύναμη και ελπίδα, πως μόνο με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους για την εργασία και τη ζωή μας.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Δεν θα θυσιάσουμε άλλο την ζωή μας για τα κέρδη τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρες στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα .

– Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας με ευθύνη των εργοδοτών.

– Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση.

– Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες.

– Να καταργηθεί ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Μέλη του Σωματείου Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου και Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ