Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΤρίτη δόση εμβολίου: Άνοιξε η πλατφόρμα - Στους 3 μήνες για ενήλικες...

Τρίτη δόση εμβολίου: Άνοιξε η πλατφόρμα – Στους 3 μήνες για ενήλικες και νοσήσαντες

Aπό τις 22.00 της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στην οποία «φορτώνονται» σταδιακά οι ΑΜΚΑ των δικαιούχων με τις τελευταίες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι μέχρι τα ξημερώματα εκτιμάται ότι θα έχει ανοίξει για όλους.

Για το κλείσιμο του ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

H απόφαση για την τρίτη δόση

Την επίσπευση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού από τους έξι στους τρεις μήνες λόγω και της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους με την πλατφόρμα να ανοίγει από το βράδυ της Παρασκευής, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ethnos.gr.

Μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η πλατφόρμα για το εμβόλιο αναμενόταν να ανοίξει γύρω στα μεσάνυχτα, ωστόσο τελικώς κατέστη δυνατό να ανοίξει νωρίτερα.

Η ενημέρωση από τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα καταλήγει στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω. Όσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες κι όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson’s and Johnson’s η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους 2 μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ για ραντεβού, ενώ υπάρχουν και αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Εκτίμησε δε σε 2 εκατ. τους πολίτες που μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση.

Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλαξη όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία.

Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ