Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Τηλεδιάσκεψη για να παραμείνουν τα πορτοκάλια σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης και...

ΒΙΝΤΕΟ: Τηλεδιάσκεψη για να παραμείνουν τα πορτοκάλια σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης και στη νέα ΚΑΠ 2021 – 2027

Το καθεστώς που θα διέπει τα πορτοκάλια στη νέα ΚΑΠ 2021 – 2027 και συγκεκριμένα την ένταξή τους στη συνδεδεμένη ενίσχυση στην νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης -την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου- στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βουλευτών, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς επίσης χυμοποιών και συνεταιριστών παραγωγών με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο.

Στο παρακάτω βίντεο του argonafplia.gr μιλούν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αργολίδας, κ. Σπύρος Αντωνόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Γιάννης Μαλτέζος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτης Δαμούλος.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν, ειδικότερα, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός ομόλογός τους Νίκωνας Τζινιέρης, οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας, Ανδρέας Πουλάς και Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδας Φώτης Δαμούλος και Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης μαζί με εκπροσώπους χυμοποιών και παραγωγών – συνεταιριστών από τις δύο εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες.

Κεντρικό αίτημα προς το υπουργείο αποτέλεσε να συμπεριληφθούν τα πορτοκάλια στα προϊόντα συνδεδεμένης ενίσχυσης, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2021 – 2027, καθώς εικάζεται η κατάργηση του εν λόγω καθεστώτος το οποίο ίσχυε από το 2015 μέχρι τώρα -“πιστεύουμε ακράδαντα ότι μία τέτοια κατάργηση θα είναι προς τη λάθος κατεύθυνση” τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Προς τον υφυπουργό στην εν λόγω σύσκεψη, επισημάνθηκε -μεταξύ άλλων-, τόσο από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γ. Μαλτέζο, όσο και από τον ομόλογό του της Λακωνίας Θ. Βερούτη, αλλά και τους υπόλοιπους συμμετασχόντες, ότι το πιο πάνω διατυπωνόμενο αίτημα αφορά όλες τις περιοχές παραγωγής εσπεριδοειδών, μεταξύ των οποίων και η Ηλεία, η Αιτωλοακαρνανία και η Aρτα.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε, “αφορά κυρίως την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών, το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων”. Χαρακτηριστικά σημειώθηκε ότι στην Π.Ε. Αργολίδας βρίσκονται τα 5 από τα 7 χυμοποιεία της χώρας, καθώς επίσης  και 30 συσκευαστήρια, περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ