Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣτο ειδικό σχολείο “ΕΦΥΡΑΙΟΣ” Λουτρακίου για την Διεθνή ημέρα ΑΜΕΑ ο Γ....

Στο ειδικό σχολείο “ΕΦΥΡΑΙΟΣ” Λουτρακίου για την Διεθνή ημέρα ΑΜΕΑ ο Γ. Γκιώνης και ο Αν. Γκιόλης

Για τον Διεθνή εορτασμό των Α.ΜΕ.Α στην καθιερωμένη από το 2012 την 3η Δεκεμβρίου, παρευρεθεί ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ.Γ.Γκιωνης και ο Αντιπεριφεριαρχης κ.Αν. Γκιολης στο ειδικό σχολειό ΕΦΥΡΑΙΟΣ Λουτρακίου.

Πριν ένα χρόνο , εδώ στο Λουτράκι , δημιουργήθηκαν τα πρώτα πρότυπα iso 9001 U-CERT Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ΑΜΕΑ της Κορίνθιας, με την επωνυμία  Εφυραίος Άθλος, προκειμένου να διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των ατόμων αυτών  και να τους προσφέρουν με σεβασμό και αγάπη όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να αυτονομηθούν  και να ζουν ισότιμα με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Σήμερα  3 Δεκεμβρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε  το νέο μας πρότυπο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Τεχνητής Νοημοσύνης ΝΑΟ που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει την προσπάθεια του Εφυραίου Άθλου .

Προς τιμήν της ημέρας υλοποιήθηκαν δράσεις με το Ειδικό Σχολείο Κορίνθου και τους ωφελούμενους του Εφυραίου Άθλου, που περιελάμβαναν ασκήσεις εργοθεραπείας, χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και θεραπευτική κολύμβηση  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας. Ειδικά για την κολύμβηση χρησιμοποιήθηκε η θερμαινόμενη πισίνα του κέντρου μας,  σχεδιασμένη για τις ανάγκες των ωφελούμενων. Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και του Σωματείου Αμέα Κορινθίας μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά που στηρίζουν τα παιδιά μας.
Εκπαιδευτικοί και παιδιά φώναξαν με μια φωνή « Δεν μας χωρίζει η αναπηρία, μας ενώνουν οι κοινές μας ανάγκες» . Αυτό είναι το μήνυμά μας για σήμερα.
 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ