Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΤο ποσοστό εμβολιασμού στον Πόρο με την 3η δόση του ενήλικου πληθυσμού...

Το ποσοστό εμβολιασμού στον Πόρο με την 3η δόση του ενήλικου πληθυσμού είναι στο 90%

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 28.11.2021 οι μαζικοί εμβολιασμοί 3ης δόσης του εμβολίου της Pfizer που διενεργήθηκαν από τον Δήμο Πόρου, σε συνεργασία με την Γεν. Γραμματεία Πολ. Προστασίας και την 2η Υ.ΠΕ. του Υπουργείου Υγείας.

Η προσέλευση των κατοίκων του Πόρου ξεπέρασε κάθε εκτίμηση, με το τελικό σύνολο των εμβολιασθέντων να φτάνει τελικά τους 1.572. Αν στο νούμερο αυτό προστεθούν και οι αρκετές εκατοντάδες κατοίκων του νησιού που έχουν εμβολιασθεί με την 3η δόση μέσω των ραντεβού της πλατφόρμας emvolio.gov.gr,
συμπεραίνεται ότι το ποσοστό εμβολιασμού με 3η δόση του ενήλικου πληθυσμού που σήμερα βρίσκεται στην επικράτεια του Δήμου προσεγγίζει -ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου- εκείνο που είχε επιτευχθεί την Άνοιξη με την 2η δόση, δηλαδή το 90%, επίτευγμα ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί σε εθνικό επίπεδο με την πορεία της πανδημίας.
Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί την Γεν. Γραμματεία Πολ. Προστασίας και την 2η Υ.ΠΕ. για την άμεση κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού του πληθυσμού του Δήμου και τον γιατρό Σταμάτη Βελώνια για την 14ήμερη παραμονή του στο νησί μέχρι την εξάντληση της λίστας εμβολιασμού. Επίσης, ευχαριστούμε την εθελόντρια νοσηλεύτρια Εβίτα Ποντίκα, την εθελόντρια Μαριτέζ Μέλλου,
το προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου που συνέδραμε στην διοικητική υποστήριξη της διαδικασίας, καθώς και την οικογένεια Μαρίνου Χατζηπέρου που φιλοξένησε τον γιατρό στο ξενοδοχείο Nikis’ Village (για δεύτερη φορά) και τον Γιώργο Δημητριάδη, για την παροχή διατροφής στο εστιατόριό του «Η Ρότα».
Τέλος, σημειώνεται ότι η άρτια οργάνωση και υλοποίηση της διαδικασίας από πλευράς Δήμου, οφείλεται στον συντονισμό της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Χριστίνας Ροή και της υπεύθυνης του Γραφείου Δημάρχου Κατερίνας Ανδρεάδη, οι οποίες για 14 μέρες εγκαταστάθηκαν και πάλι στο Εμβολιαστικό Κέντρο, φέρνοντας σε πέρας με απόλυτη επιτυχία μια πρωτοφανή διαδικασία ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ